Na Vŕšku-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený

Pravidelne sa pred večierkou grupuje mládež a bezdomovci, zanechávajú tam neporiadok po nápojoch potravinách zakúpených vo vecierke. Teba vyzvať majiteľa večierky, aby si denno-denne pred svojou prevádzkou upratoval.

05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mostná ulica sama o sebe vzhľadom na charakter koncentrovaných prevádzok so sebou nesie zhorsenie čistoty okolia. Mesto cestou strediska mestských služieb venuje čisteniu týchto priestorov zvýšenú pozornosť. Každý deň ráno prebieha čistenie v miere ktorú to vyžaduje . Určité obdobie prebiehalo čistenie aj za pomoci majiteľov prevádzok v tejto lokalite . Problém večierok súvisí s koncentráciou ľudí hľadajúcich zábavu a nie všetci sú ochotní, alebo dostatočne solventní na zabávanie sa v drahších podnikoch. Preto nakupujú vo večierke. Majiteľa večierky budeme kontaktovať a hľadať riešenie smerujúce k čisteniu resp. neznečisťovaniu okolia.

Pavol Jakubčin Odbor komunálnych činností a životného prostredia MsÚ Nitra.
06. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Každý deň ráno sa tento priestor upratuje, večer je opäť neporiadok.

S pozdravom

OKČ-ŽP Stredisko mestských služieb
11. marec 2020

Mária Göböová

Mariánska-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Neporiadok pred Večierkou a popísané garážovej dvere sprejermi v pamiatkovej zóne, ktoré už viac sko 5 rokov nehlasujeme. Majiteľ ich stále nedal do poriadku. Pred večierkou býva neporiadok (vrátane zvratkov) v sobotu a v nedeľu ráno v dôsledku predaja a pitia alkoholu pred večierkou v nočných hodinách. Majitel by si mal pred prevádzkou pravidelne upratať. Skupiny, ktoré popíjajú alkohol často poškodzujú pamiatkovú zónu, steny budov, smetné nádoby pred kostolíkom (aktuálne zničené), vodovod s pitnou vodou a zvyšky jedla, sklene fľaše, škatuľky z cigariet sa pravidelne povaľujú po celom Vršku. Ani minulé vedenie roky nereagovalo na e- maily a po roku nového vedenia čakám na zmenu a zatiaľ sa nedeje... Zostávame len dúfať, že pamiatková zina bude vyzerať, tak sko sa na pamiatkovú zónu patrí. Aby sme sa za naše Staré mesto nemuseli hanbiť .
05. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Priestor je upratovaný každý deň.

A.Košičár - čistenie komunikácií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania