Krškanská-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
LubosNR 19. apríla 2019

Dobrý Deň prajem.

Chcel by som požiadať mesto aby na cyklotrasu od ulice Krškanská po Univerzitný most (tak ako je na obr.), doplnili po celej dĺžke zelenú čiaru ktorá rozdelí kadiaľ môžu chodiť chodci a kadiaľ cyklisti,korčuliari atď. Tak ako to je aj na ostatných cyklotrasách v meste. Chodci čo sú tam na prechádzke sú ohrozovaní cyklistami a korčuliarmi, ktorý chodia rýchlo a kľučkujú medzi chodcami.

17. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

podnet zaslaný na riešenie odboru investičnej výstavby a rozvoja

S pozdravom


OKČ-ŽP
21. máj 2019

Ján

p.Luboš, bohužiaľ na chodníku nemôže byť vyznačené vodorovné dopr.značenie-zelená čiara, nakoľko sa jedná o spoločnú cestičku pre cyklistov a chodcov. Hovorí o tom zvislé dopravné značenie na začiatku a konci.
Aby tam mohla byť zelená čiara, musela by to byť "rozdelená" cestička pre cyklistov a chodcov a teda by nemohla mať šírku iba 3m, ale väčšiu (také sú zákony).
10. október 2019

Jaroslav Neumann

Chcem sa pridať k uvedenému problému a požiadať o odstránení padnutých stromov na stezke ale opačným smerom-od mostu u kafilérie po mlyn v Dolných Krškanoch.
28. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na chodníku nemôže byť vyznačené vodorovné dopr.značenie-zelená čiara, nakoľko sa jedná o spoločnú cestičku pre cyklistov a chodcov. Je tam umiestnené zvislé dopravné značenie na začiatku a konci.
Aby tam mohla byť "biela čiara", musela by to byť Rozdelená cestička pre cyklistov a chodcov pričom požiadavky na minimálne šírkové parametre takejto cestičky sú podstatne väčšie.
Z toho dôvodu neuvažujeme nad preklasifikovaním cestičky a doplnením vodorovného značenia podľa vašej požiadavky.

Ing. Ivan Janček, Referent pre mobilitu a MHD

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania