Kmeťova-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený

po výkopových prácach vedla výbehu pre psov pod Murániho ulicou boli porušené korene orecha. Po dazdoch sa naklonil a hrozí jeho spadnutie pri silnejšom vetre. Pravdepodobne aj vysychá. Firma by mala okolie výkopov upraviť, nakoľko sa zem prepadá a vysadiť niekde inde namiesto poškodeného stromu nový ako náhradu.

03. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

podnet zaslaný na riešenie ÚHA a Stredisku mestských služieb

S pozdravom

OKČ-ŽP
03. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Prirodzená stabilita, neúmyselné poškodenie koreňového systému orecha kráľovského v lokalite Kmeťova ul. Nitra-Klokočina bola stavebnou činnosťou výrazne narušená. Aktuálne hrozí pád stromu. Šikmo naklonený orech nie je vhodný na ošetrenie, hrozí náhly vývrat stromu. Stav bol vyhodnotený ako havarijný, predstavujúci bezpečnostné riziko pre ľudí. Asanácia orecha sa uskutoční z prevádzkovo-bezpečnostných dôvodov s cieľom predísť prípadným škodovým udalostiam čím skôr. Subjekt ktorý spôsobil poškodenie zdravého stromu s následkom jeho odstránenia zabezpečí v súčinnosti s vlastníkom pozemku vo vhodnom ročnom období výsadbu dvoch okrasných stromov v dotknutom území.



ÚHA
05. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

orech je vypílený a bude odvezený.
S pozdravom

OKČ-ŽP - Stredisko mestských služieb
05. jún 2019

Michal

chcel by som sa samosprávy spýtať, aké druhy stromov a kde vysadí firma zodpovedná za poškodenie stromu. ďakujem.
19. júl 2019

Michal

strom síce vypílili, ale ho tam aj nechali ležať. chcem sa spýtať, či bola realizovaná výsadba nového, ako bolo spomenuté.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania