Dubíkova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Laco M 26. júna 2019

Viem, že pre danú lokalitu je projektovaná cyklotrasa aj s priechodom cez "výpadovku" ale toto riešenie je závislé na eurofondoch a preto sa opäť pýtam, či dovtedy nie je možné na danej ceste (Bratislavská pri zelokvete/ruža) na existujúcom priechode pre chodcov osadiť aspoň ostrovček. Prejsť na druhú stranu bez rizika je takmer nemožné. Z jednej strany je 90 km/h a z druhej 70 ktorá síce má pri križovatke spôsobiť spomalenie rýchlosti na pôvodných 50 ale to už málokto rešpektuje. Denne tadiaľ chodím na bicykli z práce a občas, keď sa stretnem s inými okoloidúcimi cyklistami, nestačíme sa čudovať (keďže áut je čím ďalej viac). Možno by pomohlo aspoň osadenie ostrovčeka v strede, keď už nič iné, skôr by sa človek dostal do polovice a následne od polovice, nemusel by sledovať obidve strany.

15. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

podnet zaslaný na riešenie OKČ-ŽP -doprava

OKČ-ŽP
01. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

V uvedenej lokalite navrhujeme zrealizovanie ochranného stredového ostrovčeka a uvedené odstupujeme na odbor investičnej výstavby a rozvoja a miestne príslušný výbor mestskej časti,
nakoľko vypracovanie projektovej dokumentácie, naplánovanie investičnej akcie ako aj samotná realizácia je už v ich kompetencii.
S pozdravom

OKČ-ŽP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania