Staničná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Jozef Hegglin 14. augusta 2019

Problém, s ktorým sa často stretávame, je parkovanie pri autobusovej (a tiež pri vlakovej stanici). Týka sa to mnohých ľudí, ktorí tam potrebujú na krátky čas parkovať: Parkovisko je od rána do večera preplnené. Je veľmi ťažké nájsť voľné miesto, nakoľko tam môžu autá parkovať celý deň zadarmo. Pred troma rokmi som dvakrát som napísal MsS o tomto probléme. Na jeden mail mi bolo odpovedalné, že je to tak pre ľudí, ktorí z áut prestupujú do MHD. Ale čo s tými, ktorí odprevádzajú niekoho na autobus alebo ktorí čakajú na niekoho, kto ma prísť? Pritom by bol problém ľahko riešiteľný. Stačilo by vytvoriť niekoľko parkovacích miest na krátkodobé parkovanie. Tiež chýbajú označenia na parkovanie. Nesprávnym parkovaním s veľkými medzerami sa stráca parkovacie miesto.

16. august 2019

Peter Selsky

Staničná-parkovanie-problémové

Parkovisko pred železničnou stanicou je nonstop plné áut a teda neplní svoju funkciu. Kde má zaparkovať človek, ktorý potrebuje vyložiť cestujúcemu batožinu? Toto nemá byť odstavná plocha pre dlhodobé parkovanie a hlavne nie pre mimomestských dochádzačov.

Prečo nie je parkovisko vyznačené ako krátkodobé parkovanie na povedzme 15 minút? Kedy sa to začne riešiť? Žiadam aby sa tento problém neodkladne riešil.
19. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

podnet zaslaný na riešenie MP.

S pozdravom

OKČ-ŽP
31. august 2019

Zdeno

Možno keby tam bolo prvých 15 min bezplatne a Potom za každú hodinu napr 2€ alebo aj viac. Nech to slúži len na vyloženie a naloženie batožiny a ľudí.
18. november 2019

Jozef Hegglin

Bohužial, nie je to vo vriešení: Radničné noviny 2/19 uviedli na strane 6 návrh na záchytné parkoviská pri autobusovej a vlakovej stanici. Tieto, už existujúce záchytné parkoviská, sú neustále preplnené. Nie je to nič nové. Existuje to už dlhé roky a spôsobuje problémy ľuďom, ktorí tam potrebujú na krátky čas parkovať, keď odprevádzajú alebo na niekoho čakajú. Navrhnem a prosím, aby ste vytvorili pri autobusovej a pri vlakovej stanici niekoľko parkovacích miest na krátkodobé parkovanie (max. 15 minút).
04. september 2021

Michal B.

Kedy bude doriesene parkovanie na autobusovej stanici? je hanba prist na novu stanicu a parkovat ako v zapadakove. Pred zeleznicnou stanicou parkovisko nesluzi pre cestujucich.. 0 bodov mesto Nitra spi.
05. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. apríl 2023

Ema

Staničná-parkovanie-chýbajúce miesta

Prosím Vás, prečo sa ešte za tie roky nerozšírila parkovisko pri Autobusovej stanici? Na krajské mesto je to až výsmech. V časoch keď je najväčšia špička prichádzajúcich a odchádzajúcich cestujúcich nie je možné nájsť parkovacie miesto. Prečo hneď vedľa parkovania je další plac kde raz za čas stojí autobus? Prečo sa to ešte neprerobilo na parkovacie miesta obyvateľov? Taktiež na železničnej stanici. Kde sa tam dá zaparkovať? Neustále je tam plno. Vedľajšie parkovisko pre zákazníkov je prázdne ale samozrejme, že tam by obyvatelia, ktorí idu na vlak alebo na autobus parkovať nemali. Urobte s tým už niečo. Nikde v okoli nie je neplatené parkovisko ktoré môžu obyvatelia využívať. Alebo ak chcete na tom zarobiť dajte sadzbu na deň.
08. apríl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet číslo 161189 bol priradený k súčasnému. Duplicitný podnet nájdete na stránke https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/161189/stanicna-parkovanie-chybajuce-miesta#comment-form.

S pozdravom

Tím Odkaz pre starostu
[email protected]
11. apríl 2023

Ján Frólo

ten voľný plac hneď vedľa kedysi bol aj parkoviskom pre autá, no s príchodom Arrivy (ktorá v súčasnosti v Nitre už neprevádzkuje MHD) sa tento priestor dal Arrive na parkovanie ich autobusov, no nechápem prečo s odchodom Arrivy sa to nevrátilo späť na parkovisko pre autá...
11. apríl 2023

Ján Frólo

pri tomto parkovisku okrem iného je aj absencia priechodu pre chodcov od parkovisku smerom na autobusovú stanicu a tak ľudia idúci na/z autobusu nemajú ako bezpečne prejsť cez cestu... (na ten priechod je na OpS aj samostatný podnet, no naše mesto skoro vôbec nemá záujem o bezpečnosť svojich občanov, smutné...)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania