Štúrova-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Silvia 29. augusta 2019

Dobrý deň, v mieste bezbariérového prístupu k vchodu kde bývam denno denne parkujú autá a ja neviem zísť dole s kočíkom a musím celý činžiak obchádzať. Chcela by som vás poprosiť o nejaké značenie (namalovanie čiar na cestu) aby tam ľudia neparkovali a bezbariérový prístup spĺňal svoj účel a nebol parkovacím miestom.Nachadza sa na Šturovej 41.

03. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V zmysle zákona č. 8/2009 Z.z. zákon o cestnej premávke v znení neskorších predpisov je presne definované, kde vodič nesmie zastaviť a stáť. Následne vyhláškou č. 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke v znení neskorších predpisov je upravené v § 8 ods. 7 nevyznačovanie zákazu alebo príkazu vyplývajúceho zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky dopravnými zariadeniami a dopravným značkami. Z uvedeného vyplýva, že riešenie priestupkov vyplývajúcich z nerešpektovania vyššie uvedených ustanovení je v plnej kompetencii represívnych zložiek.
S pozdravom

OKČ-ŽP
03. september 2019

Silvia

Dobrý deň,
takže ak som to správne pochopila mám každý deň kvôli takejto veci volať mestskú políciu, akoby tam boli tie čiary a väčšina by pochopila, že tam asi stáť nemám kvôli niečomu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.