Cabajská-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Ján 06. septembra 2019

Dobrý deň,
v reakcii na viacero podnetov od vodičov MHD prosím o osadenie zvislého dopravného značenia Prejazd zakázaný a Zákaz zastavenia, Okrem MHD.
Táto úprava je potrebná vzhľadom na problémy, ktoré vodičom spôsobuje množstvo áut, ktoré si tadiaľ skracujú cestu, prípadne tam zastavujú.
Ďakujem

10. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, avšak uvedenej požiadavke nie je možné vyhovieť.

V Zákone o cestnej premávke v § 25 je presne definované, kde vodič nesmie zastaviť a stáť. V zmysle § 61 ods. 1 Zákona č. 8/2009 Z.z. Dopravné značky a dopravné zariadenia sa smú používať len v takom rozsahu a takým spôsobom, ako to nevyhnutne vyžaduje bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Následne vyhláškou 9/2009 Z.z. , ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke v znení neskorších predpisov je upravené v § 8 ods. 7 nevyznačovanie zákazu alebo príkazu vyplývajúceho zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky dopravnými zariadeniami a dopravným značkami. Z uvedeného vyplýva, že riešenie priestupkov vyplývajúcich z nerešpektovania vyššie uvedených ustanovení je v plnej kompetencii represívnych zložiek.

Vodiči majú možnosť riadne zastaviť a stáť na priľahlom parkovisku, nie je dôvod, aby stáli na zastávke autobusu.
Mesto Nitra požiada MsP o častejšie monitorovanie uvedenej oblasti.

OKČ-ŽP doprava
17. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Prijali sme od Vás žiadosť o monitorovanie úseku na ulici Cabajskej (pri cintoríne), kde je umiestnená zastávka MHD. Pre mestskú políciu nie je problémom riešenie vodičov, na zastávke za státie ich vozidlami ale je problémom riešenie vodičov, ktorí svojim vozidlom cez uvedený úsek iba prechádzajú(aj to bolo predmetom podnetu žiadateľa). Nič im prejazd, vjazd do úseku v zmysle zákona nezakazuje. Preto by bolo na vhodné umiestniť v úseku z oboch strán zákaz vjazdu pre všetky vozidlá (DZ B1) s dodatkovou tabuľou umožňujúcou vjazd iba autobusom MHD.

S pozdravom

Mestská polícia
01. október 2020

Ján

Dobrý deň, prosím o opätovné posúdenie odborom dopravy. Rovnako riešiť situáciu navrhuje aj vo svojej odpovedi Mestská polícia. Ďakujem
02. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Podnet som opätovne preposlala na riešenie Odboru Dopravy .
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
22. október 2021

Jana

Dobrý deň, v akom stave riešenia je tento podnet?
23. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. marec 2023

Ján

Podnet vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania