Damborského-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Peter 25. septembra 2019

Prosím o vybudovanie bezbariérového priechodu pre chodcov a zamedzenie parkovania v pešej trase. Ideálna by bola forma zvýšeného priechodu so spomalovacím prahom v úrovni chodníku pre zvýšenie bezpečnosti peších účastníkov.

26. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

podnet zaslaný na riešenie OKČ-ŽP -doprava

OKČ-ŽP
11. november 2019

Michal Hano

Pripájam sa k podnetu - na celej ulici je regulované parkovanie, len pri súde sa parkuje na chodníku pričom sú obmedzení chodci. V jednom prípade sa parkuje cez priestor, kde bol kedysi osadený strom.
12. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Podnet bol prerokovaný so zástupcom Krajského dopravného inšpektorátu KRPZ v Nitre.
KDI KRPZ NR na základe vykonanej tvaromiestnej obhliadky nesúhlasí s realizáciou priechodu pre chodcov v uvedenom mieste navrhovaným spôsobom. Takéto riešenie nie je vhodné v riešenej lokalite.
V súvislosti s obmedzeným pohybom chodcov v oblasti spojovacej komunikácie ulíc Damborského a Cintorínska (pred súdom) je v prvom rade potrebné riešiť nerešpektovanie základných pravidiel cestnej premávky týkajúce sa nevhodného státia vozidiel v predmetnej lokalite, ktoré vytvárajú neželanú prekážku pre pohybujúcich sa chodcov po chodníku. Ide o státie na chodníku v zóne zákazu státia.

Z uvedeného vyplýva, že riešenie priestupkov z dôvodu nerešpektovania osadeného dopravného značenia je v plnej kompetencii represívnych orgánov.
OKČaŽP - doprava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania