Štefánikova trieda-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Ján 07. októbra 2019

Dobrý deň,
prosím umiestniť na existujúci stĺp svetelnej signalizácie, zvislé dopravné značenie C25 Radenie jazdných pruhov pred križovatkou.
Možno ju vyhotoviť i v zmenšenom formáte, pokiaľ by boli pochybnosti o tom, či je jej verziu v základnom formáte možné bezpečne upevniť na existujúci stĺp svetelnej signalizácie.
Križovatka je známa tým, že najmä medzimestské ŠPZ si nevšimnú, že ľavý jazdný pruh nie je odbočovací. Potom dochádza ku kolíziám, zníženiu priepustnosti križovatky a taktiež aj k materiálnym škodám. Ďakujem

08. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

podnet zaslaný na riešenie Okresnému úradu.
S pozdravom

OKČ-ŽP
08. november 2020

Ján

Keďže sa jedná o mestskú časť komunikácie, prosím útvar dopravy mestského úradu o doplnenie značky č.215, Zákaz odbočenia vľavo.Ďakujem
13. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na našu žiadosť o určenie a použitie trvalého dopravného značenia Krajský dopravný inšpektorát vydal nesúhlasné záväzné stanovisko z nasledovným odôvodnením:
"vychádzajúc z ustanovenia par.7 vyhlášky č.30/2020 Z.z. Ministerstva vnútra Slovenskej republiky o dopravnom značení KDI Nitra nepovažuje vo vzťahu k bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky vzhľadom na miestne pomery za nevyhnutné vyznačenie predmetného zákazu a to s ohľadom na existujúce dopravné značenie".
Z toho dôvodu nie je možné požadovanú zvislú značku "Zákaz odbočenia vľavo" doplniť.
11. apríl 2022

Ján

podnet uzatvorený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania