Hviezdoslavova trieda-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý

Chodnik na Hviezdoslavovej triede je sice rozdeleny zelenou deliacou ciarou zial nikde nie je zaznacene, komu ktora strana patri. Ludia zial nevedia po ktorej ist. Ziadam o osadenie znaciek, alebo este lepsie vyznacenie priamo na chodniku, ktora strana parri komu.

11. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

podnet zaslaný na riešenie strediska mestských služieb a odboru investičnej výstavby a rozvoja .

S pozdravom

OKČ-ŽP
14. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Po realizácii predmetného chodníka bolo farebne vyznačené, komu ktorá strana patrí. Cyklotrasa bola vyznačená v zmysle platnej legislatívy vodorovným dopravným značením platným v čase realizácie výstavby predmetného chodníka, cyklotrasy - Hviezdoslavova.
S pozdravom

OKČ-ŽP
14. október 2019

Mário Halás

Dobry den, chodnik je sice oddeleny, ale ako jeden z mala v NR nema nikde uvedenu znacku, ci ine znacenie, ktora strana patri chodcom a ktora cyklistom, potom sa stavaju kolizne udalosti, kedze rychlost cyklistov z kopca je vyssia.
19. október 2019

Ján

Chodník nie je cyklotrasou.
Nie je tam zvislé dopravné značenie. Je to obyčajný chodník, ktoré má dva rôzne povrchy a v strede, medzi nimi, zájdenú pôvodne zelenú dlažbu. Takto sa treba na to pozerať.
Pôvodným zámerom mesta síce bolo urobiť cyklotrasu, ale z právnej stránky to nebolo dotiahnuté do konca a tak to zostal ako klasický chodník pre chodcov
25. jún 2020

peter janovic

Hviezdoslavova trieda-cyklotrasa-neoznačená

prosim vas....
uz niekolko rokov je chodnik pozdlz hviezdoslavovej rozdeleny na cyklisticku a chodecku cast. avsak nikde to nie je ozancene a ludia a cyklisti si chodia raz po tej casti raz po druhej casti.
vcera som bol akurat svedkom incidentu medzi cyklisom a mladou rodinou s detmi kadial kto ma ist a preco im zraza deti....
je mozne zabezpecit oznacenie nastrekom na cyklocestu, resp. chodnik. asi logicky podla rychlosti dalej od cesty idu pomalsi chodci, blizsie pri ceste rychlejsi cyklisti a potom najrychlejsie auta po ceste....
dakujem.
p.
25. jún 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
daný priestor je chodníkom iba pre chodcov. Materiálové rozlíšenie (asfalt/dlažba) a ani umiestnenie zelenej dlažobnej kocky nerobí z chodníka cyklochodník. Cyklochodník by musel byť označený zvislým dopravným značením, čo v tomto prípade nie je. Vzhľadom na šírkové parametre a súčasné technické normy (prísnejšie ako napr.pred 10 rokmi), už nie je ani možné preznačiť chodník pre chodcov na Rozdelenú cestičku pre cyklistov a chodcov tak, ako to žiadate. Krajský dopravný inšpektorát by nevydal povolenie na umiestnenie takéhoto zvislého dopravného značenia.

Ing. Ivan Janček, Referent pre mobilitu a MHD
26. február 2021

Ján Frólo

nie je to škoda nemať tadiaľto vedenú cyklotrasu? chápem, že sa zmenili predpisy - nedá sa však tento chodník rozšíriť tak, aby aspoň po jednej strane Hviezdoslavovej triedy mohla byť cyklotrasa? Alebo tento chodník preklasifikovať na spoločný chodník pre chodcov a cyklistov a osadiť príslušným zvislým dopravným značením - značkou č. 222? (teda ak už nie sú tieto dopravné značky osadené - minimálne v hornej časti Hviezdoslavky si nepamätám, že by niekedy boli...)
Ak nie, navrhujem, aby povrch chodníku bol iba z jedného materiálu, nakoľko je to pre ľudí zbytočne zmätočné... Takisto navrhujem aj odstrániť prebytočné semafory pre cyklistov, ktoré neboli nikdy zapnuté...
27. február 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Podnet opätovne preposielam na Odbor Dopravy.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p.Frólo.
Iste by sme boli radi, keby tadiaľto v budúcnosti vedie rozdelená cestička pre cyklistov a chodcov.
Zatiaľ sa na Hviezdoslavovej ulici uvažuje so spoločnou cestičkou na opačnej strane ulice, ktorá je už naprojektovaná v rámci projektu cyklotrasy Klokočina-Diely-Mlynárce od exist.cyklotrasy pri Family centre po Dubíkovu ul. Ide o existujúci projekt z r.2015, ktorý čaká na svoju realizáciu.
S pozdravom a prianím pekného dňa
01. marec 2021

Ján Frólo

Dobrý deň,
ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Už sa neviem dočkať, kedy sa tu budem môcť previezť po oficiálnej cestičke pre cyklistov.
Pekný deň

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania