Nešťastné parkovanie - druhý pokus

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Ľubomír Miškolci 25. marca 2014

Máme tu rok 2014, keďže to nebolo možné vyriešiť v roku 2013, som zvedavý na stanovisko mesta pre tento rok. Podnet je rovnaký ako v roku 2013, takže text je nezmenený. Dúfam, že aspoň stanovisko bude iné, ako v minulom roku.

Takto vyzerá parkovanie pri zastaralom vodorovnom dopravnom značení, každý si parkuje po svojom a riadi sa podľa čiar, ktoré mu aktuálne vyhovujú. Staré známe parkovanie na Klokočine, konkrétne na Škultétyho ulici. Pritom funkčné a nové vodorovné značenie by spôsobilo, že by sa ľudia snažili parkovať správne, veď kto už by chcel byť v očiach suseda za dementa, ktorý sa netrafil do parkovacieho boxu? Jednoduché a účinné, parkovisko to síce nenafúkne, ale zaparkuje tam viac áut na rovnako veľkej ploche. Prečo to funguje pri obchodných centrách a na Klokočine nie? Skúste sa na to pozrieť, v prípade potreby uvoľnenia parkoviska na vyznačenie parkovacich boxov by sa určite našla ochota občanov pomôcť s realizáciou a určite by na nevyhnutný čas dokázali uvolniť parkovisko pre realizáciu. Súčasný stav je katastrofálny a denné krúženie po ulici a hľadanie miesta je už fakt otravné.

Ďakujem

25. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Realizácia vodorovného dopravného značenia na miestnych komunikáciách prechádza od 1.4.2014 na správcu miestnych komunikácii - Mestské služby Nitra. Vašu požiadavku na realizáciu značnia na parkovacích miestach im postupujeme.

Ing. Ján Pánský, útvar hlavného architekta, referát dopravy a cestného hospodárstva pri Mestskom úrade v Nitre
23. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Mestské služby Nitra - správca komunikácií momentálne zabezpečujú odstránenie nedostatkov v obnovu zvislého a vodorovného dopravného značenia, ktoré by mohlo ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a následne bude zvažovať obnovu vyznačenia parkovacích miest na sídliskách. Vašu žiadosť teda berieme na vedomie a v prípade obnovy vodorovného dopravného značenia ju vybavíme.

Ing. Daniš - Mestské služby Nitra
23. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Mestské služby Nitra - správca komunikácií momentálne zabezpečujú odstránenie nedostatkov v obnovu zvislého a vodorovného dopravného značenia, ktoré by mohlo ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a následne bude zvažovať obnovu vyznačenia parkovacích miest na sídliskách. Vašu žiadosť teda berieme na vedomie a v prípade obnovy vodorovného dopravného značenia ju vybavíme.

Ing. Daniš - Mestské služby Nitra
26. august 2014

Ľubomír Miškolci

Budete zvažovať obnovu? To je dosť slabá odpoveď..Čo chcete zvažovať na nevyhnutnosti? Z Nedbalovej šlo hneď urobiť jednosmerku, jednoduchým osadením zvyslého dopravného značenia? Dokonca bez oznamovacích značiek o zmene organizácie dopravy, a teraz sa tam policajti odbavujú..To je take slovenské...
27. september 2014

katarina vargova

Suhlasim s vami ja som takisto pisala pred par mesiacmi podnet na parkovanie na skultetyho ulici hore nad bufetmi a prisla mi presne rovnaka odpoved ako vam. Parkovanid je vyriesene katastrofalne a namiesto toho aby to promptne vybavili nechaju ludi parkovat ako sa im chcem a nic ine potom neriesia len papuce lebo mestski si tam spravili ziskovy revir...musi to byt ozaj logisticky narocne namalovat 30 vodorovnych ciar ked u vas to riesia uz vyse roka..my sa hadam ani nedockame..
10. október 2014

Palo

Vážení priatelia, občania podelím sa s Vami o udalosť, ktorá ma ešte viac usvedčila v presvedčení prečo robím dobre keď idem kandidovať za poslanca do MsZ v Nitre. Oslovil ma p.Miškolci, že už od roku 2013 neuspešne rieši obnovenie parkovacích čiar v mieste svojho bydliska. Slovo dalo slovo a tak sme sa dohodli, že ak sa zoženie pár ochotných ľudí spravíme obnovu čiar svojpomocne.Takže mali sme zámer ušetriť mestu financie s tým, že obyvatelia by si svojpomocne obnovili pôvodné parkovacie pásy, farba by sa zakúpila u certifikovanej firmy, čiary by sa robili presne podľa platnej normy. Bohužiaľ do dnešného dňa som sa z Mestským služieb dozvedel jedine ako sa zase niečo nedá. Ešte v stredu som dostal prísľub od zamestnanca MsS, že nevidí problém v takejto aktivite občanov. Vo štvrtok ako som ho požiadal o písomné vyjadrenie do e-mailu skončila táto snaha a aktivita občanov jednoznačným nie zo strany MsS. Zdravý rozum nepochopí ako sa môže mesto brániť, keď chce občan ušetriť financie svojou aktivitou. K tej certfikácii som sa vyjadril, že farba certifikovaná bude a čo sa týka kontroly tak si prizveme stavebný dozor, ktorý má oprávnenie kontrolovať dopravné značenie na pozemnej komunikácii tým pádom bude dodržaný aj certifikovaný systém. Jediné riešenie, ktoré navrhoval zamestnanec MsS k danému problému bolo nech si občania zaplatia certifikovanú firmu, ktorá im to spraví! Pýtam sa všetkých uvedomelých občanov PREČO A DOKEDY SA BUDE TAKTO NEEKONOMICKY ROZMÝŠĽAŤ A ŠAFÁRIŤ V NITRE? Máme sa mi obyvatelia Nitry skladať na značenie na parkovacích plochách, ktoré patria mestu. Mimo daní a parkovania si budeme platiť aj parkovacie pásy, však prečo nie treba naplniť mestskú pokladnicu. Aj pre toto som sa rozhodol kandidovať za poslanca do MsZ pretože ako občan nášho mesta často narážate na inštitúciách, ktoré by mali zastupovať záujmy obyvateľov Nitry na ľudí, ktorí hľadajú všetky možnosti, ako sa Váš podnet alebo problém nedá riešiť. Poďme ľudia toto zmeniť čo najskôr pretože toto sa raz musí zmeniť, aby občan nemohol spraviť niečo pre svoje mesto úplne zadarmo a nezištne.
06. máj 2015

Ľubomír Miškolci

Stav neriešený od prvého podnetu z roku 2013, ako aj z opakovaného podnetu v 2014, a teraz nanovo podaného podnetu 2015.

Tu už asi nie je čo riešiť, keďže na podnety tu evidentne niekto kašle.
06. máj 2015

Ľubomír Miškolci

Prosím označiť podnet za (dlhodobo) neriešený!
03. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadaný podnet ktorý bol preposlaný s požiadavkou o riešenie Odboru Dopravy.
Prajem pekný deň

S pozdravom Cok Steinemannová
03. máj 2021

Palo Obertáš

Prosím Vás už to neriešte schválili sa konečne peniaze na SO Škultétyho 14-30 táto odpoveď je už dnes bezpredmetná.
06. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Odbor dopravy v rámci územia na ul. Škultétyho 14-30 práve pracuje na obstaraní potrebnej projektovej dokumentácií za účelom vhodného zadefinovania organizácie statickej dopravy.

Ďakujem Vám veľmi pekne.
S pozdravom,
Ing. Matúš Maruniak

S pozdravom Cok Steinemannová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania