Štúrova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Peter Selsky 04. februára 2020

Na Štúrovej ulici jazdia vodiči po chodníku a parkujú na miestach, ktoré nie sú parkoviskami. Podľa novely zákona je jazda po chodníku zakázaná. Navyše ohrozuju chodcov.

A akého dôvodu toto polícia ignoruje? Keď niekoho zrazí auto, potom sa zobudíme?

Platí pre úsek v smere do centra od VBC po Velosprint.

04. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Daný podnet je preposlaný na MsP.
Prajem pekný deň

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
05. február 2020

LubosNR

Taká otázka nebude na tomto mieste vytvorené parkovisko, nakoľko od 18.2.2020 sa má otvárať nová pobočka potravín Nitrazdroj.
05. február 2020

LubosNR

Taká otázka nebude na tomto mieste vytvorené parkovisko? Nakoľko od 18.2.2020 sa má otvárať nová pobočka potravín Nitra Zdroj.
14. júl 2020

Michal Hano

Tento podnet je NERIEŠENÝ. Denne odstavené vozidlá od Nitrazdroju až po parkovisko pri kruhovom objazde.

Takže by ma zaujímalo, ako sa podnet riešiť. Preposlanie na MsP nie je riešením. Na také aktivity nie je potrebný odkazprestarostu - tu sa len preposielajú podnety.
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Podnet je v riešení z dôvodu plánovaného osadenia stĺpikov ktoré zabránia prejazdu vozidiel na chodník a zaparkovania v časti kde nie je možné parkovať. Oficiálne vyjadrenie mi bude poskytnuté odborom dopravy a aj VMČ. č.2
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
21. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
V lokalite pri potravinách Nitrazdroj v súčasnosti evidujeme podanie k zriadeniu vjazdu z miestnej komunikácie výhradne za účelom zásobovania, ktoré je stále v riešení. Okrem iného sa všeobecne týmto problémom zaoberal i Výbor mestskej časti – Staré mesto v spolupráci s Odborom dopravy, kde sa pokúšal osadiť dopravné stĺpiky, ktoré by zamedzili jazde vozidiel po chodníku a to nie len v tomto bode ale komplexne v celom meste. Po komunikácií s KDI NR nám bolo toto riešenie zamietnuté v plnom rozsahu. Nakoľko sa jedná o dopravný stĺpik, teda dopravné zariadenie zamedzujúce vjazd vozidiel, je potrebné pre ich osadenie i záväzné stanovisko KDI KR PZ v Nitre. Na základe uvedených skutočností bude dané porušenie dopravných predpisov opätovne postúpené MsP Nitra, ako i Okresnému riaditeľstvu PZ v Nitre.
S pozdravom,
Ing. Matúš Maruniak
dočasne poverený výkonom
funkcie vedúceho odboru dopravy
Odbor dopravy

- Zákon 8/2009 Z.z., §52, ods. 2
(2) Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí pre cyklistov podľa § 55 ods. 1, pre vodičov samovyvažovacieho vozidla podľa § 55a ods. 2, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg na okraji chodníka priľahlého k ceste, pri ktorom ostane súvislá voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. Pri zastavení alebo státí podľa prvej vety možno vchádzať na chodník a vychádzať z neho len v mieste zastavenia alebo státia vozidla a nemožno pritom prekonávať zábrany chrániace chodník pred zastavením alebo státím vozidiel. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
07. august 2020

Michal Hano

Prečo je tento podnet uzavretý??? Bez riešenia.
10. august 2020

Michal

Štúrova-parkovanie-problémové

Po celej dlžke Štúrovej ulice od potravín Nitrazdroj po kruhový objazd parkujú autá. Je to dlhodobo ignorovaný problém zo strany polície.

Žiadam aktívny prístup zo strany mesta na riešení tejto lokality a zásah polície. Keď MsP vie denne krúžiť po platených parkoviskách, prečo ich nevidím aj tu? Alebo môžem aj ja jazdiť po chodníkoch???
12. október 2020

Peter Selsky

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, prečo neprišlo k žiadnemu riešeniu tohto podnetu? Evidujem tu denne množstvo vozidiel, ktoré jazdia po chodníku a to po celej dĺžke popri predajniach. Rovnaké autá parkujú pri predajniach aj v noci aj cez deň. Jazda po chodníku je zakázaná - Zákon č. 8/2009 Z. z. Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

Pri potravinách nie je žiadne oficiálne parkovisko. Tie autá tam nemajú čo robiť. Vodiči jazdou nielen porušujú predpisy, ale aj ohrozujú chodcov.

Neodkladne Vás teda žiadam, aby zasiahla polícia, stĺpikov sa asi nedožijeme.
26. október 2020

Michal B.

Dobrý deň prajem,

prosím o odpoveď k tomuto podnetu:

1. prečo situáciu nerieši MsP? pozemok vedľa potravín je využívaný ako parkovisko, vodiči jazdia po chodníku aj smer predajňa bicyklov a parkujú vedľa prevádzok.
2. keď MsP nemieni riešiť priestupky, prečo nezasiahne samospráva?

V prípade, že niekoho auto zrazí, ako sa k tomu postavíte?
28. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Hliadky mestskej polície vykonávajú kontrolu aj tejto lokality v rámci možností pri hliadkovej a pochôdzkovej činnosti. V predošlom období sme v tejto lokalite pre porušenie predpisov riešili niekoľko vodičov v zmysle zákona. Ďalej sme vykonali aj viacero pohovorov s vodičmi vozidiel ohľadom jazdenia a parkovania na chodníkoch.

S pozdravom
Mgr. Erik Duchoň
náčelník
Mestskej polície v Nitre

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
17. august 2022

Jana

Na chodník boli umiestnené stlpiky zabraňujúce prechodu na chodník a kvetináče.
14. október 2022

Meno

K potravinám stále jazdia dodávky cez chodník. Prečo je to povolené a tolerované?
16. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania