Štúrova-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
LubosNR 12. februára 2020

Dobrý deň

Chcel by som upozorniť na veľmi krátky interval na semafore pri univerzitnom moste (viď. ilustračné foto), interval zelenej pre chodcom na tomto konkrétnom prechode je iba 10 sekúnd a následne po naskočení červenej pre chodcov naskočí zelená pre vozidlá ktoré idú smerom od Mlynov z ulice Československej Armády doprava smer Chrenová. Šírka cesty je 5 jazdných pruhov, a hlavne starší chodci nemajú šancu prejsť na druhú stranu za 10 sekúnd.
Bolo by dobré buď nastaviť dlhší interval pre chodcov, alebo nechať dlhšie červenú pre autá ktoré idú od Mlynov doprava smer Chrenová. Žiadam o čo najrýchlejšie riešenie aby neprišlo k zrazeniu chodca.

13. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem Vám za podnet ktorý som zaslala firme Elcomp.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
18. február 2020

Odpoveď samosprávy

Križovatka je nastavená správne. Vozidlá odbočujúce doprava od ČSA majú povinnosť dávať prednosť chodcom na prechode, je nepodstatne ako dlho tam je zelená. Zelená chodcom trvá 12 sekúnd.

Elcomp s.r.o
19. február 2020

LubosNR

Aha aspoň som pochopil prečo sú tam pravidelne zápchy na ulici ČSA. 12 sekúnd na prejdenie 5 jazdných pruhov (hlavne starší ľudia), nemajú šancu prejsť na druhu stranu. Autá musia stáť a o to prejde menej áut. Super vyriešené.
11. apríl 2024

Michal

prosim vas, spravte nieco s tymto semaforom, zas tam auto skoro zrazilo ludi. automaticky ked nabehne zelena chodcom a vydaju sa smerom k od mladosti k parkovisku, tak auta z boku mlynov odbocujuce vpravo maju este par sekund zelenu a nestihnu reagovat na chodcov ktory zacinaju prechadzat cez prechod. x krat denne tu dochadza k zivotunebezpecnym situaciam, nech si to idu zodpovedni idu vyskusat.
15. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Odkaz pre starostu
18. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, aktuálne preverujeme podnet spolu so spoločnosťou, ktorá má na starosti nastavenie signálnych plánov cestnej svetelnej signalizácie.

S pozdravom, Ing. Matúš Maruniak, vedúci odboru dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania