Nábrežie za hydrocentrálou-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Alexander 20. apríla 2020

Napriek znaceniu ktore tam je uz osadene by bolo vhodne spojit cyklochodnik a chodnik pre chodcov, kde toto rozdelenie sposobuje kolizne situacie a sirka komunikacie je nedostatocna pre taketo striktne delenie. Nakolko je tam kolizia ludi ktori dodrziavaju pravidlo jazdenia resp chodze po pravej strane (logicke a sposobujuce jednoznacnost pre vsetky strany) a ludi ktori dodrziavaju znacenie cim sa sirka chodnika znacne zhusti a komplikuje premavku najma u menej uvedomelych ucastnikov premavky. idealne by to bolo vyriesit vodorovnym dopravnym znacenim kde by bolo jasne znazornene ktoru stranu ma chodec/cyklista pouzit. Verim ze tento podnet pomoze do buducna predist problemom ktore tam vznikaju z dovodu nevhodneho znacenia a rozdelenia uz tak uzkej komunikacie.

20. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za vami zadany podnet ktorý bol preposlaný stredisku mestských služieb.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
21. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Predmetný podnet spadá do kompetencie pani Ing.Šrankovej-CSO mesta Nitra.
S pozdravom
Dalibor Repa
Odbor komunálnych činností a
životného prostredia –
Stredisko mestských služieb

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
28. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
neuvažujeme v tomto mieste so zmenou rozdelenej Cestičky pre cyklistov a chodcov na spoločnú Cestičku pre cyklistov a chodcov.
Cyklochodník je v podobe zodpovedajúcej normám v dobe jeho vzniku. Uvedený dnes už nežiadúci stav plánujeme v budúcnosti riešiť revitalizáciou cyklochodníka a jeho prebudovania pre splnenie aktuálnych noriem.
Dovtedy chceme situáciu riešiť doplnením piktogramov cyklistu a chodca. Uvedené doplnenie dopravného značenia prerokujeme s Krajským dopravným inšpektorátom a po jeho odsúhlasení doplníme.

Ing. Ivan Janček, Referent pre mobilitu a MHD

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania