Chýbajúci prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
Roman 28. apríla 2014

Dobrý deň,
bolo by možné tu postavit prechod pre chodcov ?
na celej ulici je len jeden svetelny dole, dokonca ani hore nie je

29. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Zriadením priechodu pre chodcov v tejto lokalite sme sa už zaoberali spolu s dopravným inžinierom z Okresného dopravného inšpektorátu v Nitre. V zmysle zákona o cestnej premávke, §53, ods. 1 - Pri prechádzaní cez cestu je chodec povinný prednostne použiť priechod pre chodcov. Priechod pre chodcov sa nachádza na svetelne riadenej križovatke. Tento priechod je bezpečný, nakoľko je riadený svetelnou signalizáciou. Avšak v zmysle citovaného paragrafu, ods. 3 - Mimo priechodu pre chodcov sa smie cez vozovku prechádzať len kolmo na jej os. Chodci smú prechádzať cez vozovku mimo priechodu pre chodcov, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonútia ich vodičov na zmenu smeru alebo rýchlosti jazdy.
Zriadením priechodu pre chodcov v tejto lokalite by došlo k narušeniu plynulosti cestnej premávky.
Pre zriaďovanie priechodov pre chodcov platia, prísne podmienky pre ich zriaďovanie. Podstatnou je intezívne nasvetlenie priechodu. V prípade súhlasu dopravného inžiniera z Krajského dopravného inšpektorátu v Nitre, by sa musela spracovať dokumentácia pre nasvetlenie priechodu. Podľa nášho zistenia väčší počet chodcov prechádza v mieste nižšie, v mieste kde je prechod chodcov smerom k tržnici. V mieste navrhovaného priechodu je zriadený vjazd pre motorové vozidlá.


Ján Pánsky, útvar hlavného architekta, Mestský úrad v Nitre
29. apríl 2014

Simon

To sa môžeme aj opýtať prečo sú dva prechody za sebou na Štefánikovej ulici, jeden pred Úradom práce ( ten s blikajúcimi bielymi LED diodami) a druhy hned za Úradom práce, ten iba s odrazkami v celej šírke cesty.
Ten druhy je málo využívaný, zbytočný, prejde ním menej ľudí ako by prešlo týmto na Coboriho ul a pritom Štefánikovou ulicou prejde viac áút ako Coboriho ulicou.
29. apríl 2014

Markus

vy vandraci, tak msu je najblizsie pri tej ceste, musite to aj vy denno denne vidiet ako tadial chodi veeeelke mnozstvo chodcov a asi zasa cakame, kedy tam niekoho zabije auto a az potom zacneme nieco riesit lebo to je logika u vas jak hovado. normalny rozum sa pri tychto vasich odbornych vyjadreniach a paragrafoch zastavuje. Ved budte trosku viac ludia nez len predlzene ruky niekoho...nasvetlene priechody doteraz tiez nikde neboli a nikomu to nevadilo ale teraz namalovat 10 ciar je uz enormny problem, ach....
02. máj 2014

Slavo

p. Pánský má asi dobre nervy ked dokaze toto napisat.
Ked sa tam niekomu nieco stane bude to jeho vina a zodpovednost. Ved jemu to osud potom vrati na ňom a jeho rodine... Karma je sv.ňa.
04. máj 2014

Roman

Máte problém so spracovaním takej dokumentácie ? Veď konajte.
S tým nasvetlením je to možno síce pravda, ale je to hlúpa výhovorka.
99 % prechodov v meste NIE JE intenzívne nasvetlená !
14. máj 2014

Roman

Škoda, mohlo byť prechádzanie na druhú stranu bezpečnejšie
12. apríl 2015

Obcan

oznacte prosim podnet ako nerieseny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania