Lomnická-nepotrebné dopravné značenie

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení

Prosím o demontaz dopravných značiek Priechod pre chodcov. Nachádzajú sa v obytnej zóne, kde je možný pohyb chdoc po celej šírke komunikácie a dokonca sa deti môžu hrať na ceste. Z uvedených dôvodov nemá význam vyznačovať priechod.

11. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň .
Ďakujem za podnet ktorý som preposlala na riešenie stredisku mestských služieb a odboru dopravy.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
08. október 2020

Andrej Sitkey

Dobrý deň. Ubehlo 5 mesiacov a žiadna odpoveď ani náprava. Niekedy pochybujem, či má zmysel dávať sem podnety.
12. október 2020

Jana

Dobrý deň, nevidím zmysel odstraňovať tieto značky. Všetci veľmi dobre vieme, ako jazdia niektorí vodiči a hrať sa na ceste by svojmu dieťaťu asi nedovolila žiadna matka. Aj keď je to obytná zóna.
12. október 2020

Andrej Sitkey

V obytnej zóne je obmedzená rýchlosť na 20 km/h a preto okrem iného zákon umožňuje, aby chodci používali cestu v celej jej šírke tzn. pokojne môžem ísť po strede cesty, nič neporušujem a  v prípade, že pôjde vozidlo, tak mu umožním prejsť. V podstate v obytnej zóne má "prednosť" chodec.  Ak zriadime priechod v obytnej zóne evokujeme u vodiča, že chodec má prednosť len na priechode a mimo priechodu je pánom situácie vodič, preto nie je dobré priechod vyznačiť. Chápem, že ustanovenia o obytnej zóne v praxi moc nefungujú. Je to preto, že u nás sa zriaďujú obytné zóny bez potrebných opatrení smerujúcich k upokojeniu dopravy. V tomto konkrétnom prípade, boli na ceste použité spomaľovacie prahy, ktoré sú však už nefunkčné. 
12. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Podnet opätovne preposlaný na riešenie Odboru Dopravy.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
13. október 2020

Jana

Andrej, takže za súčasnej situácie je podľa vás najdôležitejšie odstrániť značky pri prechode a nie riešiť opravu spomaľovača, ktorý je dôležitým prvkom celého systému, nefunguje a vytvára nebezpečné situácie? Mimochodom, nemusíte sa obťažovať, požiadala som o jeho opravu.
13. október 2020

Andrej Sitkey

To, že sa problém spomaľovacích prahov nerieši na odkaze pre starostu, ešte neznamená, že sa nerieši vôbec. Súčasný typ spomaľovacích prahov je potrebné nahradiť dlhým priečnym prahov, ktorý mal byť efektívnejší. Ich osadenie nie je jednodňová záležitosť. PS. V minulosti boli tieto spomaľovače osadené na môj podnet. Prosím nevynášajte predčasné súdy, ak nemáte potrebné informácie. Snažil som sa Vám veci vysvetliť.
13. október 2020

Jana

Vy to môžete iba doporučiť a nie rozhodovať, čo je dobré a čo zlé. Vystupujete ako občan, ktorý zdá sa má o tom vedomosti, ale nezodpovedáte za to ani nemôžete rozhodovať. Môžete iba navrhovať, dožadovať sa alebo súdiť.
13. október 2020

Andrej Sitkey

Poviem otvorene, boli časy, keď som o tom rozhodoval a podarilo sa veľa dobrých veci presadiť. Tiež viem o čom píšem. Prajem Vám peknÿ deň a ďakujem za Váš podnet. Verím, že pri Vašom zanietení budete určite úspešná.
13. október 2020

Jana

Mám pocit, že v skutočnosti vám nejde o dobro a bezpečnosť občanov, ale o vaše ego. Je to smutné...
13. október 2020

Andrej Sitkey

Bezpečnosť je na prvom mieste, ale nie za cenu, že sa bude porušovať zákon ako v tomto pripade. Nakoniec zodpovední úradníci o tom dobre vedia a napriek tomu nevedia zjednať nápravu. Nechápem vaše útočné komentáre, čo tým sledujete. Podľa vašich podnetov vidím, že chodíte po celom meste a odpisujete na veľa podnetov, chválim Vašu iniciatívu. Pokojne by ste mohli ísť pracovať aj na mesto, až tam už nepracujete.
13. október 2020

Jana

Na meste nepracujem a nebudem. A už som si spomenula, kto ste, podľa tohto sfalšovaného podnetu: https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/87211/svatoplukovo-namestie-reklama-nevhodne-umiestnena-na-chodniku-a-pod
Tu ste sa prejavili ako neseriózny, robili ste si z úradníkov posmech a v skutočnosti vám nejde o vec. To veľa hovorí o vašom charaktere, pán Sitkey.
13. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vodorovné aj zvislé dopravné značenie bolo v priestore obytnej zóny nesprávne osadené z dôvodu pochybenia. Po prerokovaní s Krajským dopravným inšpektorátom bude predmetné dopravné značenie demontované. Informujeme, že DZ bolo osadené na náklady investora blízkej novostavby bytového domu.
S pozdravom,
Ing. Radovan Slávik, PhD.
referent - dopravný inžinier
Odbor dopravy MsÚ Nitra,

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
13. október 2020

Andrej Sitkey

Myslite, že som zverejnil falošnú fotku? Prečo by som to robil? Ako ste na to vôbec prišla? Nemusím súhlasiť so všetkým čo sa tu robí, ale úradníkov rešpektujem.
13. október 2020

Andrej Sitkey

Dakujem za odpoveď a verím, že pani Jana sa teraz upokojí.
21. júl 2021

Andrej Sitkey

Dobrý deň. prešlo niekoľko mesiacov a stav nezmenený.
21. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet opätovne preposielame samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom

Lucia Lopúchová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania