Medzi vodami-chýbajúce stĺpiky na cyklotrase

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení

chýbajúce stĺpiky zabraňujúce vjazdu vozidiel a trčiace ostré nebezpečné hroty. o kvalite vykonaných prác kde sa už na niektorých miestach cyklotrasa prepadáva ,praská a droli je asi zbytočne diskutovať. Tu neboli absolútne dodržané technologické postupy a ani pri následnej oprave ešte nedokončenej cyklotrasy.

29. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Tento úsek patrí pod správu NSK. O uvedenom nedostatku vieme a riešime ho. V najbližších dňoch by mala byť zábrana opravená a osadená na pôvodné miesto.
S pozdravom
Ing. Karol Jurica
vedúci oddelenia cestovného ruchu,
regionálny cyklokoordinátor NSK

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
29. jún 2020

Miki Majky

Ďakujeme.
30. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Stĺpik o ktorom sme písali v apríli už bol dávno osadený. Medzitým už boli povylamované ďalšie. Jeden z nich je na priloženom foto. NSK má v pláne počas letných mesiacov nainštalovať kamerový systém. Až potom budeme postupne opravovať poškodené zábrany. Inak by sme sa nedoplatili. Poškodenie budeme mať zaznamenané na kamery a budeme vymáhať náhradu škody od nezodpovedných občanov.. Nie je nám známe, že by sa cyklotrasa na hrádzi rieky Nitra prepadávala alebo drolila.. Pôvodné praskanie bolo spôsobené ešte na začiatku výstavby cyklotrasy a bolo spôsobené pohybom hrádze. Na niektorých miestach boli urobené sondy a odvtedy sa na cyklotrase nič neprepadlo. NSK sa o svoje úseky cyklotrás vzorne stará a sleduje ich stav , na rozdiel od mesta Nitra. Treba si ísť pozrieť Cyklotrasy nad Janíkovcami, kde sa to dá porovnať. Úseky, o ktoré sa stará NSK sú vyznačené tabuľkami a vzorne sú udržiavané, čo sa nedá povedať o úsekoch, ktoré vybudovalo mesto.

S pozdravom
Ing. Karol Jurica
regionálny cyklokoordinátor NSK

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
30. jún 2020

Miki Majky

v tom prípade by som navrhoval zábrany ako sú v okolí Váhu . Sú z robustného materiálu a v strede znížené do U aj s nájazdovými plochami pre bicykle , aby sa nemuselo pred každou zábranou zosadat bicykle prenášať v ruke. Síce ani tie nie sú blbovzdorné , ale myslím ,že trvácnejšie ako tieto tenučké stĺpiky. Som zvedavý na životnosť kamier mimo obývaných oblastí. Ale držím palce. Snáď to pomôže. k tomu povrchu mám len toľko , že nie je podstatné čo bolo príčinou , ale ako bola vykonaná následná "oprava". Teda že sa nedodržal technologický postup vyrezania poškodenej časti , ale sa namiesto toho iba "nasypal" nový povrch na prepadnuté miesto. A z princípu nemám rád prístupu choďte sa pozrieť ku "konkurencii" čo majú oni zle. Mna totiž vôbec cyklotrasa okolo Janíkoviec nezaujíma , keďže ju nevyužívam. A ďakujem za prístup a snahu o riešenie. pekný deň.
30. jún 2020

Jana

Cyklotrasy nad Janíkovcami pravdepodobne ešte nie sú skolaudované a mesto ich neprebralo do svojej správy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania