Konare z jesenneho orezu stromov od jesene 2013

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý

Pod opornym murom arealu byvalej skolky Na Horke, v ktorom teraz sidli MsP, lezia uz od jesene 2013 konare popadane z orezu stromov. Pracovnici ktori ich odvazali z arealu byvalej skolky boli na ne upozorneni, avsak s odvovodnenim ze "mechanizacia - nakladac sa tam nedostane" ich nechali lezat na travniku

20. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Orezané konáre boli odvezené. Ceníme si spoluprácu občanov pri údržbe okolia bytových domov, kapacitne , ale nestačíme odvážať rezy, ktoré vykonávame + rezy od spoluobčanov - preto to zdržanie.
Ďakujeme za spoluprácu

Vencelová Mss Nitra
20. jún 2014

Michal

Ďakujeme za Vaše vyjadrenie. K nemu snáň iba 2 komentáre:

1. Rezy v areáli CVČ a MsP boli vykonávané mestom, nie občanmi. Krátko po reze BOL realizovaný odvoz, ktorý stačilo urobiť 1x, ale PORIADNE. Pracovníci ktorí prcovali v areáli, boli upozornení, že konáre popadali aj dolu pod areál, ale nikto z nich ich nešiel zodvihnúť a nakladač sa tam samozrejme nedostal. Pritom stačilo 10 minút ručnej práce, odstaviť nakladač, vystúpit z neho a dvaja chlapi by tie konáre v rukách povynášali do pristaveného auta ktoré tam vtedy STÁLO. Prítomní boli 4 chlapi. 1 strojník nakladača, 1 vodič auta nurčeného na odvoz, a dvaja ktorí "ukazovali" čo treba naložiť.... Ani jeden z nich nemal najmenší záujem prejsť 50metrov a konáre naložiť ručne.... Takže ostali ležať po múrom, bol potrebný druhý odvoz, zbytočné náklady na dopravu atď... Rád by som to odviezol aj ja, bohužiaľ, tento odpad patrí na kompostáreň a dopraviť ho tam sa dá iba vhodným autom, ktoré nemám... Za kontajnerové stojisko sa tá kopa jednoducho nezmestila....

2. Ani ten druhý odvoz nebol urobený poriadne - kopa sa síce zmenšila, ale úplne nezmizla. Veľké konáre zmizli, malé ležia zhrabané na kope, je ich asi tak za 1 kufor do osobného auta :-) Ak nezmiznú do týždňa, odveziem ich ja mojim autom.

P.S.
Poučte pracovníkov (nie len tých čo sa starajú o zeleň), aby pracovali precízne a svedomite, a veci dotiahli do konca hneď na prvý krát. Na veci sa treba dívať zo širšieho uhla pohľadu. Keď sa niečo urobí 1x a poriadne, nebude potrebné písať vyjadrenia o tom, že niečo "kapacitne nestíhate"
20. jún 2014

Michal

Či je podnet vyriešený, nech posúdi každý sám... :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania