Janka Kráľa-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Uzavretý
meno
Erika 19. júna 2020

Upozornujem aj tymto sposobom na opakovane dopravne nehody na krizovatke ulic Vodna a Janka Krala. Krizovatka je velmi frekventovana, casto sa stane taka dopravna nehoda, ze auta vyletia na chodnik, preletia cez priechod, auto uz skoncilo i prevratene na streche na chodniku, nedavna nehoda ukazka vid foto. Ziadame o zvysenie bezpecnosti uvedenej krizovatky, je len stastim, ze sa tu doposial nestala tragedia vacsieho rozsahu. Chodniky a priechody su velmi vyuzivane chodcami, cyklistami, atd vzhladom na blizkost parku, skoly, skolky, kaviarne, cesticka k rieke... Ziadame o vcasne riesenie, uz takmer 5 r to urgujeme!!!

23. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Ďakujem za vami zadany podnet ktorý bol preposlaný Odboru Dopravy.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsU Cok Steinemannová.
03. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Odbor dopravy registruje potreby zvýšenia bezpečnosti na predmetnej križovatke. V rámci opatrení sa budeme snažiť o zlepšenie dopravnej situácie v rámci našich finančných možností.
Samozrejme odporúčame aby sa na predmetnom úseku vodiči plne venovali jazde, prispôsobili rýchlosť jazdy najmä svojím schopnostiam a neohrozovali ostatných účastníkov cestnej premávky, najmä najzraniteľnejších – chodcov.
Odv.
V zmysle Zákona o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov
§16, ods.1
Vodič je povinný rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Vodič smie jazdiť len primeranou rýchlosťou, aby bol schopný zastaviť vozidlo na vzdialenosť, na ktorú má rozhľad.

S pozdravom,
Ing. Matúš Maruniak
dočasne poverený výkonom
funkcie vedúceho odboru dopravy
Odbor dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.