Parkové nábrežie-cyklotrasa zarastená burinou

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
rado b. 26. júna 2020

Frekventovaný chodník/cyklochodník na Parkovom nábreží, pri plote budovaného projektu Promenada Living park, je veru zarastený trávou, burinou, jednak zo strany plotu ako aj pri múriku na druhej strane, až tak, že zužuje samotný chodník a komplikuje prejazd, prechádzanie ľudí a bicyklov.

01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za podnet ktorý som nahlásila Odboru Životného prostredia.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
04. august 2020

rado b.

Podnetu sa venuje na svojej FB stranke aj portal Nitralive - https://www.facebook.com/nitralive.sk/. V diskusii je aj komentar poukazujuci na stav chodnika a to dost zly stav - "Nehovoriac o tom, že ten chodník je v katastrofálnom stave a keď sme ako rodina akurát išli tento víkend na bicykloch, mala som čo robiť, aby sme sa niekde nevyplestili. Kto nemá malé dieťa, asi nepochopí!... Kebyže manžel nejde pred malou a neupozorní nás na pekne širokú a hlbokú jamu a niečo by sa nám stalo, tak prvé čo by som urobila, žalovala mesto za neupravený a neprispôsobený chodník!"
Snad okrem buriny bude mesto riesit aj stav chodnika, jeho opravu, rekonstrukciu v dohladnej dobe. Bolo by to veru vhodne, aj vzhladom na jeho oblubenost, vyuzivanie obyvatelmi mesta.
06. august 2020

Jana

Radovan, vykosili aj túto časť?
06. august 2020

rado b.

Podnet s burinou na oboch stranach cyklochodnika smerom do parku bol nahlaseny na konci juna. Vcelku promptne bola pokosena strana pri plote. Ta pri muriku doteraz nebola. Predvcerom som nahlasoval vysokansku burinu/travu ako sa vychadza spod mosta (https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/96827/mostna-burina-zasahujuca-do-cyklotrasy), vyriesene to bolo vcera, ked som to zaregistroval a nafotil. Z tohto miesta som si vsimol, ze uz kosili nabrezie rieky za murikom smerom do parku, ale myslim, ze nebola este kosena ta burina pred murikom na cyklotrase. Mozno dnes budu pokracovat ;-)
07. august 2020

rado b.

Vcera som isiel z prace po moste na Mostnej a vsimal si ako to vyzera s tou burinou pri muriku cyklotrasy. Stale nepokosena - "pekne" sa vynima, teraz ked pokosili travu za murikom k rieke, "pekne" vysoka, viditelna aj z dialky...
10. august 2020

Jana

Tak už je to pokosené.
10. august 2020

rado b.

Už je to uděláno, už je to hotovo! ... Vcelku slušné... od 26.6. ;-) Uvidíme ako to bude nabudúce, keď burina znovu vyrastie, či bude treba kompetentných opäť vyzývať k činu a čakať...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania