Slančíkovej-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Michal Hano 18. augusta 2020

Je toto ešte vôbec cyklotrasa? Ak áno prečo je tam rampa? Absentuje vodorovné značenie, dopravné značky mylne smerujú cyklistov na toto parkovisko aj z Tr.A.Hlinku.

19. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za podnet ktorý bol preposlaný na riešenie Odboru Dopravy.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
26. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o obnovu dopravného značenia na cyklotrase v úseku od križovatky Slančíkovej ulici a Nábrežie Mládeže, po miesto napojenia cyklotrasy na cyklochodník paralelný s Tr.A.Hlinku, som požiadal 19.08.2020. V súčasnosti je obnovená časť na Slančíkovej ulici a požiadal som spoločnosť Lemus o obnovu pôvodného značenia aj na zvyšnej časti. Značenie obnovia, ale podľa ich slov budú čakať na vhodnejšie klimatické podmienky nakoľko povrch je v tom úseku drsný a plný lístia a dlhšie schne od vlhkosti.
Prikladám fotografiu, ospravedlňujem sa za zníženú kvalitu, počas víkendu pôjdem urobiť fotky s väčšou vypovedacou hodnotou.

Dovoľte mi poznamenať, že trasovanie cyklotrasy cez parkovisko strednej školy je už roky veľmi nešťastné a máme záujem o preložku cyklotrasy smerom k Tr.A.Hlinku, pričom by mala byť dĺžky cca 110m, formou rozdelenej cestičky pre chodcov a cyklistov cyklisti by mali byť vedení poza prístrešok zastávky. Ide o pozemok vo vlastníctve NSK a budeme v prvom rade musieť dospieť k dohode s nimi a následne s dotknutými správcami sietí.

Ing. Ivan Janček, Referent pre mobilitu a MHD
26. november 2020

Michal B.

Dakujem za obsiahlu odpoved. Len je tam jeden problem a tym je rampa kedze je to parkovisko... a jazdi tam vela aut. Ta prelozka naozaj pomoze.
28. február 2021

Ján Frólo

aj ja si myslím, že tá preložka pomôže...
25. apríl 2021

Jano

Bola doplnená zvislá značka
25. apríl 2021

Michal B.

Mesto vyclenilo peniaze na PD na cyklotrasu na B.Slancikovej, dufam ze to bude riesenie.
25. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
práce na obstaraní PD na preložku cestičky pre cyklistov z "parkoviska" a prebudovanie spoločnej cestičky na Ul.B.Slančíkovej na rozdelenú cestičku pre cyklistov a chodcov sa zatiaľ realizovať nebudú, keďže Nitriansky samosprávny kraj nesúhlasil s budovaním cyklotrasy na ich pozemku.
Zostáva existujúca cestička na ktorej musí byť obnovované vodorovné a zvislé značenie.

Ing. Ivan Janček
Odbor dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania