Chrenovská-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

V riešení
meno
Michal Hano 21. augusta 2020

Na križovatke ChrenovskáxLevická chýbajú bezbariérové chodníky. Dávam podnet na ich vybudovanie a to na celej križovatke tam kde nie sú.

25. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za podnet ktorý som preposlala na vedomie VMČ Chrenová o riešení podnetu Vás budem informovať.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
27. august 2020

Peter Košťál

Dobrý deň,

Dovolte mi reagovať na Váš podnet. Po minulé roky Výbor mestskej časti č. 7 za Chrenovú a Janíkovce si vyčlenili aj peniazie na bezbariérové prechody pre chodcov, ako je to pri OBI smerom k Vašinovom parku (čo už je hotové). Ale všetko závisí od množstva financii na investičné akcie. Ale k merítku veci. NSK teraz vykonal opravu cestnej komunikácie na ul. Levickej, ktorá spadá do ich správy, na danom mieste! Chodník je majetkom mesta Nitra, ale obrubník je súčasťou komunikácie, čo spadá pod NSK. Je len velým poľutovaním, že ked NSK projektoval danú rekonštrukciu, mohol aj toto spraviť. Škoda, že tak kvalifikovaní odbroníci ktorý navrhli tento projekt, na takýto detail zabudli (len 4 prechody). Ak by sa aj našli financie na bezbariérové prechody, treba komunikovať s NSK o povolení, plus poskytnutie projektovej dokumentácie od dodávateľa, nakoľko je tam teraz záruka na niekoľko rokov, ktorý zrealizoval SO (súvislá oprava). Ja osobne to vidím na dlhé lakte z pozície mesta,,, ale ako hovorím všetko zavísi od financií na investičné akcie, konkrétne aj na túto.

Pekný deň
27. august 2020

Michal Hano

Ďakujem za odpoveď!
28. august 2020

Andrej Sitkey

Cestu opravovala Slovenská správa ciest. Súčasťou chodnika je aj obrubník, v opačnom prípade mesto v minulosti porušilo zákon a investovalo na viacerych miestach aj na tejto križovatke do cudzieho majetku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania