Fatranská-stromoradie pred ZŠ

Zodpovednosť za riešenie: Nitra

Vyriešený
meno
rado b. 27. augusta 2020

Vedľa parkovisko pred ZŠ Fatranská je nové stromoradie. Prvý strom od školy je zlomený. Keď bude vhodná doba na sadenie stromov, tak by bolo vhodné zasadiť nový, teda nahradiť tento zlomený. Nebolo by možné tam zasadiť viac stromov, medzi súčasné? Neviem presne o aký druh ide, vedľa tejto mega asfaltovej plochy (pôvodné parkovisko rozšírené a nové) by sa zišlo viac stromov. Keď už pri jeho budovaní nenapadlo nikoho "vložiť" medzi nové a pôvodné parkovisko zelený pás, do ktorého by boli zasadené stromy. Tie by trochu zatienili asfaltové plochy, schladili by trochu toto miesto.

27. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujem za Vami zadaný podnet ktorý bol poslaný na riešenie odboru Životného prostredia.
Prajem pekný deň.

S pozdravom za MsÚ Cok Steinemannová
03. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zlomený strom nahradíme na jeseň 2020 novým, vzdialenosť stromov je počítaná tak, aby sa v strednom veku dotýkali korunami a zatienili parkovisko. Teraz sú mladé a aklimatizujú sa, zatiaľ ešte žijú zo zemných balov, v ktorých boli sadené, takže nevytvárajú zelenú hmotu. Vzhľadom na klimatické zmeny, môžeme alej podporiť novými stromami, aby si navzájom vytvorili vhodné mikroklimatické podmienky pre rast.
Súhlasíme s Vami, že každé investičná akcia by mala obsahovať projekt sadových úprav, ktorý by riešil ozelenenie nových investičných akcií a nie aby sa dodatočne riešili výsadbami.

Ing. Ľudmila Šterdasová, OKŽ
01. január 2021

rado b.

Podnet je uz par tyzdnov vyrieseny, nielen bol nahradeny zlomeny strom, ale ako MsU avizoval, bola zasadeny aj dalsi rad stromov, co je super, ked uz nebolo zrealizovane nove parkovisko tak, aby bol medzi chodnikom k ZS a novym parkoviskom ponechany urcity priestor pre stromy, ktore mohli tienit v buducnosti tie velke spevnene plochy. Dakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania