Hrádza-pridanie smetných košov

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Uzavretý

Dobrý deň,
naša mestká hrádza má okolo 7,5km od Berku po Zúgov a je na nej umiestnených len 10 smetiakov,nehovoriac o tom,že od kúpaliska po Zúgov nie je ani jeden..Bolo by viac ako dobré osadiť ich tam ešte niekoľko..
Ďakujeme

30. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Nové Zámky opätovne požiadalo slovenský vodohospodársky podnik o vyjadrenie sa k možnosti osadenia malých smetných nádob na hrádzi rieky Nitra z dôvodu zabezpečenia systému zberu odpadkov v lokalite so zvýšenou frekvenciou pohybu, pretože hrádza nie je vo vlastníctve mesta. Slovenský vodohospodársky podnik, š.p., Odštepný závod Piešťany, Správa povodia dolnej Nitry sa k uvedenej veci vyjadrili nasledovne:
Primárna funkcia hrádzového telesa rieky je v protipovodňovej ochrane územia pred povodňami, s čím súvisí nevyhnutná správa a údržba telesa hrádze.
Umiestňovanie smetných nádob na hrádzi je v rozpore s uvedenou funkciou hrádze a priestorových potrieb pri jej údržbe.
S umiestnením zberných nádob je možné uvažovať v miestach jestvujúcich rámp – zjazdov a iných objektov, ktoré už v súčasnosti tvoria prekážku v ochrannom pásme toku pri správe a údržbe ochrannej hrádze. Umiestnenie smetných nádob v blízkosti hrádzového telesa je potrebné rozsahovo, veľkostne a priestorovo odsúhlasiť so zástupcom povodia – čo sa vykonalo miestnou obhliadkou zástupcu správy povodia a zamestnanca odboru komunálnych služieb mestského úradu a vytipovali sa miesta na hrádzi – pri zjazdoch, kde následne boli osadené malé smetné nádoby. Malé smetné nádoby museli byť zabezpečené tak, aby neprišlo k ich samovoľnému vypadávaniu (napr. v čase vetra) a musel byť zabezpečený systém likvidácie odpadkov mestom Nové Zámky prostredníctvom zberovej spoločnosti, ktorá pravidelne vyprázdňuje tieto malé smetné nádoby podľa harmonogramu.
Preto nedôjde k navýšeniu počtu malých smetných nádob v danej lokalite.

S pozdravom

Mestský úrad Nové Zámky
Odbor komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania