Zničený trávnik a okolie chodníka na hrádzy rieky za Hypernovou

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Martin Vyžinkár 20. januára 2015

Chcel by som Vás upozorniť na jeden z problémov so vzhľadom verejných priestranstiev na sídlisku Nábrežie: trávnatá plocha medzi Hypernovou a chodníkom na korune hrádze Nitry je stále viac a viac ničená prejazdom aút! Je to v poriadku? Chodník na hrádzi je predsa miestom prechádzok mnohých ľudí, ktorý tu možno hľadajú estetický zážitok. Aký máte z fotografií pocit, dostáva sa nám tu nejaký estetický zážitok? Myslím, že vyriešiť tento problém nemože byť žiadny zásadný problém - identifikácia vinníka je jednoduchá, je určite v právomoci MsP riešiť upozornenie a postih, ide o poškodzovanie pozemku pravdepodobne v správe či vlastníctve Mesta Nové Zámky. Celkom určite nejde o komunikáciu, ktorá by bola určená na jazdu vozidiel zásobovania. Vodič by sa mal stať na čas záhradníkom a pustiť sa do úpravy plochy ktorú zničil.

23. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 00902 a postúpený na Odbor investičný, komunálny, dopravy a životného prostredia. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k problému presnejšie.


Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora MsÚ
23. február 2015

Odpoveď samosprávy

Predmetná parcela č. 6816/13 KN – C, pri obchodnom dome Hypernova, nie je majetkom mesta Nové Zámky a preto mesto Nové Zámky nemá právo ani povinnosť sa starať o dotknutý pozemok.

Ing. Paluk Peter
MsÚ Nové Zámky
Referát ŽP
23. február 2015

Juraj

Byrokratický systém v tomto štáte funguje stále dokonale:já na bráchu,brácha na mně,nikdo z nás za nič nezodpovedá,kto vôbec v tomto bordeli je za niečo zodpovedný a dokáže niečo kompetentne operatívne vyriešiť ?Ing.PALUK,do krista už je pod vašu úroveň ,keď už nie preposlať PODNET občana tak aspoň napísať komu tento pozemok patrí ? Komunistov na všetkých takýchto funkcionárov,za takúto odpoveď by s ním OV KSS urobil krátky proces,z funkcie by určite letel !!Toto je to zapojenie OBČANA do riešení problémov na ktoré občan upozorňuje vedenia samospráv ??Začo beriete všetci naše peniaze,kto je tu PRE KOHO ?Naozaj čakáte až keď občan zoberie veci verejné do vlastných rúk(podstata demokracie) ?Pred voľbami majú všetci plné huby sľubov,no tu máme vzorový príklad výsledku:ignorancia,arogancia,nezáujem,alebo dôkaz neschopnosti riešiť problémy.FUJ,HANBA.
23. február 2015

Martin Vyžinkár

Vážený pán Ing. Paluk,

nečakal som žiadnu vlnu nadšenia pre riešenie situácie ktorú podnet popisoval. No nečakal som ani tak jednoznačný nezáujem. Referát ŽP znamená "referát životného prostredia", predpokladám - stav na fotografii, a aj v REALITE, je podľa Vás správny. Mesto koná len na pozemkoch jemu patriacich? Predpokladám, že musí existovať množstvo právnych noriem, ktoré mu umožňujú konať vtedy, ak prichádza k nesúladu s jeho záujmami. Ak prichádza k ničeniu verejných priestranstiev (a majiteľom Mesto byť asi nemusí), k nesúladu by prichádzať malo. Čakal by som teda aj záujem problém odstrániť. Vaša odpoveď mi ukázala jediné a to, že záujem o nápravu, rovnako ako pocit zodpovednosti za stav mesta (vo Vašom prípade stav ŽP v meste), nie je žiadny. Čo je škoda.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania