Parkovanie na chodníku v križovatke? Arogancia a ľahostajnosť.

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Martin Vyžinkár 20. januára 2015

Upozornenie na jedno z extrémnych porušení pravidiel parkovania, slušnosti a vzhľadu mesta: ide o parkovanie priamo v križovatke ulíc S.H.Vajanského a Tatranská. Toto je podľa mňa extrémny prípad arogancie ľudí a ľahostajnosti zodpovedných. Len na okraj, v čase fotenia prešlo cez križovatku jedno auto štátnej a jedno auto mestskej polície! Prečo sa tým nikto nezaoberá? Možno tam raz auto prejde nejaké dieťa, ktoré nebude "vďaka" na chodníku parkujúcim autám vidieť. Potom bude ale asi už neskoro. Okrem toho, nie všetci chodíme po meste autami - aký má mať človek z tejto sitácie pocit. V tomto vyrastajú deti ktoré tento stav možno považujú za normálny. Je to ale normálne? Prečo tá tolerancia voči arogantnosti? Stav o ktorom hovoria fotografie je stály a pravidelný, viacerí z vodičov majú tento spôsob parkovania už za tradičný.

23. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 00913 a postúpený na Mestskú políciu. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k problému presnejšie.


Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora MsÚ
27. január 2015

Odpoveď samosprávy

Hliadky MsP v rámci hliadkovania v minulosti už riešili parkovanie motorových vozidiel na inkriminovanom mieste, resp. križovatke.
Vzhľadom k skutočnosti, že v uvedených prípadoch je porušený Zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke v § 25, odst.1, písm. u) vodič nesmie zastaviť a stáť na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel, osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, ... dnes, dňa 26.01.2015, na pracovnej porade bol vydaný príkaz príslušníkom MsP na zvýšenie kontrolnej činnosti na uvedených miestach ako i na sídliskách, kde nedisciplinovaní vodiči svojim parkovaním ohrozujú iných vodičov a chodcov .

S pozdravom




Mgr. Jozef Tököly
Zástupca náčelníka MsP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania