Parkovanie áut na chodníku priamo v križovatke ciest!

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Martin Vyžinkár 20. januára 2015

Priamo v križovatke ulíce S.H. Vajanksého a Gúgskej ulice neustále parkujú osobné autá priamo na chodníku, obmedzujú chodcov a robia križovatku neprehľadnou a nebezpečnou. Táto križovatka je veľmi frekventovaná, o to je tento spôsob "parkovania" nebezpečnejší! V tomto mieste zvyčajne na chodníku parkuje štyri či päť áut, pravidelne a bez akéhokoľvek riešenia MsP.. Často je pritom voľné parkovacie miesto na druhej strane cesty.

23. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 00914 a postúpený na Mestskú políciu. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k problému presnejšie.


Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora MsÚ
27. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň


Hliadky MsP v rámci hliadkovania v minulosti už riešili parkovanie motorových vozidiel na inkriminovanom mieste, resp. križovatke.
Vzhľadom k skutočnosti, že v uvedených prípadoch je porušený Zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke v § 25, odst.1, písm. u) vodič nesmie zastaviť a stáť na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel, osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, ... dňa 26.01.2015, na pracovnej porade bol vydaný príkaz príslušníkom MsP na zvýšenie kontrolnej činnosti na uvedených miestach ako i na sídliskách, kde nedisciplinovaní vodiči svojim parkovaním ohrozujú iných vodičov a chodcov .


Mgr. Jozef Tököly
Zástupca náčelníka MsP

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania