Parkovanie alebo park

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Neriešený
meno
terezia halasova 21. apríla 2015

Takto sa parkuje na Vajanského ul. !!! A niekto tu vysadí stromky - robí si srandu ??? To naozaj mesto podporuje taketo parkovanie ??
Kde budeme parkovat na stromoch ???

22. apríl 2015

Martin Vyžinkár

Vážená pani Terézia Halásová, plne chápem Vašu nespokojnosť so situáciou s parkovaním osobných vozidiel na sídlisku. Nechápem ale Vaše rozhorčenie nad stromčekmi rastúcimi v trávniku. Ak všetky dostupné zelené plochy zručíme, vyasfaltujeme a zmeníme na parkoviská na ktoré spokojne zaparkujem naše autá budeme spokojný? Všetky zelené plochy v meste majú veľmi doležitú fuknkciu pri regulovaní mikroklímy mesta - áno, aj ten biedny trávnik čo ste sfotili sa podiela na tom aby ste dýchali vzduch, aby bol vzduch apoň trochu vlhký a aby bola v meste nižšia prašnosť. AK by tam rástli tri veľké zdravé stromy ich vplyv na prostredie by bol ešte silnejší - je ťažké na to myslieť a ešte ťažšie si to priznať, no žijete aj vďaka tomu že sú tu stromy. Riešiť problém s parkovaním je najprv využitím už existujúcich ciest a parkovísk. Predstavte si toto: ak by Vaša ulica bola jednosmerná (nie obojsmerná ako teraz), jeden nový rad by mohol poskytnúť možno šokmé parkovanie (asi pri strane chodníka) . po celej dĺžke vašej ulice by bolo možné vyznačiť desiatky parkovacích miest - a to bez záberu zelenej plochy. Parkovanie je tu naozaj problém (luxusný ale), stav životného prostredia je tiež problém (no bezprostredný).
22. apríl 2015

terezia halasova

pán Martin vy asi máte zaplatené parkovanie.....
23. apríl 2015

Martin Vyžinkár

pani Terézia, parkovacie miesto zaplatené nemám - auto sa mi vždy nejak podarí zaparkovať bliízko domu na sídlisku. Ak nie, zaparkujem kúsok ďalej. Auto ale v meste používam výnimočne - auto totiž v meste neprináša žiadne výhody, skôr starosti, nervozitu a nepohodlie - a to ako pre majiteľa/vodiča tak aj pre ostatných obyvateľov mesta. Som rád, že okolo domu v ktorom bývam je aká-taká zeleň a v žiadnom prípade by som nepristal na jej premenenie na asfaltové parkovisko. Autá nech zostanú kde sú, už teraz im v meste poskytujeme príliš veľa priestoru, na našu vlastnú škoda.
23. apríl 2015

Martin Vyžinkár

Ešte jedna poznámky k "zaplatenému parkovaciemu miestu": prenájom parkovacích miest v našom meste je obrovský problém, nič sa tým nerieši len komplikuje . a zdá sa mi, že sa to robí bez akéhokoľvek plánu či systému. Veď sa len pozrite o kúsok ďalej od Vašej ulice na prechod od Vajanského k supermarketu - tam už prenajali aj chodníky!!!! Podľa mňa treba trochu ubrať z osobných nárokov a uvedomiť si, že okolo žijú aj íný ľudia. Žijeme v dobe obrovského individualizmu a správame sa k svojmu okoliu absolútne bez citu a bez miery. Skúste zvážiť úpravu Vašej ulice tak, aby na terajšej ploche poskytla viac parkovacích miest, iste to je možné. Spíšte návrh, zozbierajte podpisy obyvateľov a odovzdajte zodpovedným na MsÚ. Možno by sa dalo mať viac parkvacích miest a aj kvalitnejšie prostredie okolo domov. Ak by ste mali pri dome parčík a aj možnosť normálne parkovať, bol by to veľký prínos - kvalita a hodnota bývania na Vašej ulici by určite stúpla. S pozdravom, MV
23. apríl 2015

terezia halasova

pan Martin ja som dala navrh - a je už na kompetentných čo s tým urobia a ako budu riešiť nedostatok parkovacích miest a o.i. oproti máme zelene dosť ibaže sa využíva na venčenie ........
23. apríl 2015

Schizofrenia Malomocna

"...oproti máme zelene dosť ibaže sa využíva na venčenie ........"
1. vencenie a zelen sa nevylucuju (zelen a parkovanie an)
2. nie je to pravda! Za 1/2 roka tam bude stat nejaky baumax - takze zelen tam nebude.

Suhlasim s Martinom zelene v NZ je strasne malo. Ak sa pozrieme do viedne, alebo inde na zapad - je to skutocne hrozne. V intravilane NZ mame 2 stare parky. 2 parky na 45000 ludi. Vieden am 1 park na sidlisku, spominat shoenbrunn asi tiez nie je treba. Skutocne musi byt NZ jedno z najhorsiech miest na zivot v ramci EU??? Mozna necestujete a tak si tieto suvislosti neuvedomujete, ale vase decka vam moc nepodakuju
23. apríl 2015

Schizofrenia Malomocna

aha: http://mapy.cz/s/htzr - zaznacena plocha je seda - to znamena, ze to nie je park. To ze tam je momentalne trava je len preto, ze to mesto nedokazalo predat. Ale to sa stalo minuly rok. A mesto miesto toho aby v preplnenom sidlisku vytvorilo nejaky park, oddychovu zonu,... tak to radsej predalo, aby tam vznikol dalisi obchod. Dalsi obchod = este menej parkovacich ploch, ziadna zelen, hluk zo zasobovania,... (mesto sice obhajuje predaj pozemku tym, ze sa tam vybuduje parkovisko, ale to su kecy - tak ako v pripade jednoty, visnovsky a mve,... sukromny investor si spravi ako chce. prikladov z minulosti mame dost - bohuzial :()
10. august 2015

Ingrid

Pani Halasova myslím si že p.Vyzinkár aj dalšia pani maju pravdu yelene je velmi málo na toto mesto a vy by ste nechceli vysadiť strom pre seba ? aby ste mali čerstvý vzduch ? predpokladám že keby ste sa trochu dusili tak by ste si ten strom zasadili .A predpokladám že na chládku pod stromom je príjemnejšie parkovanie nie ?
10. august 2015

terezia halasova

Mate pravdu ale poradte mi kde mam zaparkovat auto ???????

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania