Aktualizovať podnet
Nové parkovacie miesta v parku na Sihoti!

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Nové parkovacie miesta v parku na Sihoti!

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Martin Vyžinkár 04. mája 2015

Dobrý deň,
na konci parku na Sihoti nám pribudli nové parkovacie miesta! Plocha trávnika okolo stromu je zničená, zmenila sa na parkovacie miesto návštevníkov nedávno vybudovaného skate-parku. Ako "príjazdová cesta" sa na toto parkovacie miesto používa široký asfaltový CHODNÍK - čo nie je cesta. Po tomto chodníku sa bicykluje a prechádza množstvo ľudí, hlavne s malými deťmi! Autá parkujú priamo v zákrute chodníka - čakáme kedy tam auto prejde hrajúce sa dieťa? Pred vstupom na most na Sihoť je značka, ktorá jednoznačne signalizuje ZÁKAZ VJAZDU MOTOROVÝCH VOZIDIEL, tiež definuje výnimku - cieľový vstup do areálu atletického štadióna a autoškoly. Chodník popri detskom ihrisku je tiež bežne istou skupinou ľudí používaný ako parkovisko. Tu treba zdôrazniť, že Sihoť je reakreačná plocha na ktorej sa pohybuje množstvo detí. Autá pre ne znamenajú nebezpečenstvo a obmedzenie. Sú miesta, kam auto nepatrí. Navyše, na ulici zabezpečujúcej vstup na Sihoť (Tyršova ulica), je možné autá pred vstupom bezpečne a pohodlne odparkovať. Prečo musíme v Nových Zámkoch tolerovať bezohľadnosť a sebectvo ľudí? Nebolo by možné túto lokalitu pravidelne kontrolovať pracovníkmi MsP NZ? Nebolo by možné výraznejšie označiť, že cesta cez Sihoť je len komunikácia do horeuvedených areálov a nie parkovisko?
Ďakujem za snahu o riešenie problému.

Martin Vyžinkár

11. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hliadky mestskej polície venujú lesoparku Sihoť zvýšenú pozornosť ohľadom parkovania motorových vozidiel na verejne prístupnej zeleni v súlade so Zákonom č.8/2009 o cestnej premávke § 25 ods. 1) písm. s).

Mgr. Jozef Tököly
náčelník MsP
24. máj 2015

Schizofrenia Malomocna

Pan Tokoly, pokial tam su vyjazdene kolajnice od aut, tak mi sedliacky rozum hovori, ze "zvysena posornost" nezabera a je nacase vymysliet nieco ine ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania