Vysychajúce stromy z jesennej výsadby po celom meste!

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Martin Vyžinkár 06. júla 2015

Dobrý deň. Na jeseň minulého roka boli na viacerých miestach Nových Zámkov vysadené vzrastlé stromy (javory, vŕby, jasene, platany a ďalšie druhy) – výsadba stromov v takomto meradle bola vec v NZ nevídaná (asi súčasť predvolebnej kampane to bola). O stromy sa ale nik nestará, nie sú polievané a postupne schnú. Vyzerajú ako by boli nikoho. Určite viete, kde všade ste výsadbu robili, no predsa - tu je zopár tipov na lokality s vysychajúcou výsadbou z minulej jesene: „park“ za starou tržnicou, križovatka Komárňanská & G.Bethlena, križovatka Nábrežná & Bitúnková, križovatka Janka Kráľa & Tatranská, stromy okolo 12 poschodových vežiakov na S.H.Vajanského atď. Zasadiť strom je málo, treba sa oň aj starať. Čím vzrastlejší strom, tým náročnejšia starostlivosť - v NZ je polievať nutné!

06. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 43922 a postúpený na Odbor komunálnych služieb. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k problému presnejšie.


Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
06. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pán Vyžinkár ospravedlňujem sa podnet je evidovaný pod číslom 44256.

S pozdravom

Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
20. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Na základe Vášho dotazu sme sa s touto otázkou obrátili na firmu Novovital Nové Zámky, ktorá je správcom verejnej zelene mesta a tá nám potvrdila, že v rámci starostlivosti o zeleň polieva aj novovysadené stromy. Vzhľadom k vysokým teplotám, je možné, že neboli poliate dostačujúcim množstvom vody, v budúcnosti sa bude dbať o to, aby boli polievané dostačujúcim množstvom vody.

S pozdravom

Ing. Peter Paluk
referát životného prostredia
10. august 2015

Dagmar

Vobec nie su polievane dostatocnym sposobom, je smutne ze v tychto teplotach nie su schopni zabezpecit denne polievanie.Myslim ze vysadba nebola lacna a je velka skoda niekoho laxnym pristupom nechat vyhynut zelen v meste.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania