Majzonove námestie - rozpadajúci sa oporný múrik

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Uzavretý
meno
Martin Vyžinkár 17. augusta 2015

Dobrý deň, na Majzonovom námestí je už asi rok rozpadnutá a nikým nepovšimnutá obruba záhonu – oporný múrik. Bude niekedy tento oporný múrik opravený? Alebo je mesto len Hlavné námestie?

31. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
úpravu zelene, ako aj rekonštrukciu záhonov máme naplánovanú na jeseň po vegetačnom období, nakoľko zeleň na Majzonovom námestí vyžaduje kompletnú údržbu, ktorú vo vegetačnom období nemôžeme vykonať. Oporný múrik je zničený od koreňového systému zelene, ktorú potrebujeme upraviť a následne môžeme zrekonštruovať aj múrik.
S pozdravom,

Ing. Ľudovít Lebó
riaditeľ organizácie
Novovital
21. september 2016

Martin Vyžinkár

Prešla jeseň 2015, aj zima 2015, aj jar-leto 2016, je tu jeseň 2016 a stále neprišlo k oprave rozpadajúcich sa oporných múrikov na Majzonovom námestí. Jediné čo sa zmenilo je ďalší zvalený oporný múrik. Majzonovo námestie ďalej chátra - je to smutné, pretože v rámci NZ ide (aj napriek zanedbanej údržbe) o pekné záhradnícke úpravy. Ak sa nemýlim, tak tieto plochy vytvoril záhradný architekt českého pôvodu ktorý v NZ pôsobil začiatkom deväťdesiatych rokov a spravil tu kus práce (nový park na Nábrežnej, okraj cesty na konci Nábrežnej pred starou kotolňou, ulicu TGM, Gúgsku ulicu - oddelenie cesty a bloku panelákov. Údržba zelene ale v tomto meste vôbec nefunguje - príkladom je aj tento rok neriešený podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania