Výsadba aleje na ulici S. H. Vajanského

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Uzavretý
meno
Martin Vyžinkár 06. októbra 2015

Dobrý deň. Na ulici S.H.Vajanského za križovatkou s T.Vansovej (smerom na Hradnú ul. po ľavej strane, priložené foto) sa nachádza zelený pás. Ide o pás medzi chodníkom a vnútornou komunikáciou sídliska. Nebolo by možné na tejto ploche počas jesene a zimy vysadiť alej stromov? Mohlo by tu byť vysadených 10 mladých platanov. Na zabezpečenie výsadby (stromy, materiál a práca) by sa našli dobrovoľníci. Zo strany Mesta, v prípade súhlasu, by bolo potrebné zistenie či je tu možné stromy vysadiť (súhlas správcov/majiteľov inžinierskych sietí). Ľudia ktorý by stromy vysadili, by sa o ne starali aj v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov – pokým by stromy neboli schopné prežiť samé. Spolu by sme mohli zmeniť vzhľad ulice. Prikladám aj foto pre porovnanie, staré NZ-platany. Ďakujem Vám za odpoveď.

07. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 48909 a postúpený na Odbor komunálnych služieb. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k problému presnejšie.

S pozdravom,

Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
14. október 2015

Maroš

Pán Vyžinkár, s takýmito podnetmi sa skúste obrátiť aj na OZ Zelené Nové Zámky (http://zelenenovezamky.sk). Aj takéto aktivity majú na pláne a v spolupráci s MsÚ už predviedli čo dokážu, pritom vznikli ešte len tento rok.
09. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za Váš príspevok. Mesto oceňuje Vašu snahu skrášľovať mestské pozemky výsadbou drevín. Tento priestor si priamo pýta výsadbu alejových stromov, ale nie s takými rozmermi ako sú platany, nakoľko tieto dreviny v budúcnosti mesto bude musieť udržiavať – orezávať aby nedošlo ku konfliktu s miestnou komunikáciu a verejným osvetlením. Vhodnejší sadbový materiál by bol – javor horský – Leopoldii spolu s Judášovcom strukovým.
Mestský úrad zabezpečí zistenie inžinierskych sietí na dotknutom pozemku, ale čo predpokladá osobný kontakt z Vašej strany na Odbor komunálnych služieb - referát životného prostredia.
S pozdravom,


Ing. Paluk Peter
referát životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania