Park pri starej tržnici (Ernestova bašta), jazda autom v parku!

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Martin Vyžinkár 08. februára 2016

V parku pri starej tržnici, na Ernestovej bašte, sa objavil nový prvok: niekto tu jazdí autom! Ak sú to pracovníci firmy ktorá sa stará o odvoz odpadu bolo by dobré upozorniť ich, že k jedinému malému smetiaku v parku sa dá ísť aj pešo, je to asi len 20 metrov. Jazdiť autom v parku je dosť divný nápad – výsledok vidieť na priložených fotografiách. Alebo je z nejakého dôvodu jazda autom po parku akceptovateľná? Ak už v meste prostredie nezlepšujeme aspoň neničme to čo tu je.

22. február 2016

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Vyžinkár,
Mestský úrad preveroval možné príčiny Vášho podnetu. V mesiaci január, bol vykonávaný orez stromov v parku organizáciou Novovital. Pracovníci organizácie Novovital boli upozornení, aby v budúcnosti kládli väčšiu pozornosť úpravy okolia po skončení prác.

S pozdravom

Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
07. marec 2016

Martin Vyžinkár

Park pri starej tržnici 07.03.2016
Pondelkové ráno 07:35
Do parku vletí malé auto na zber a odvoz odpadkov fi. Brantner. Jedným párom kolies po chodníku z betónových kociek, druhým po bývalom páse trávniku. Vojde do parčíka veľkého ako dlaň. Naloží smeti z jedného malého odpadkového koša. Potom von z parčíka, znova jedným párom kolies po chodníku, druhým po zemi. Z parčíka von na chodník. Blato z kolies postupne opadáva na chodník..... Odpadkový kôš je od pevného a pre malé auto dostatočne širokého chodníka vzdialený asi 20-30 metrov. Takto to je objednané? Takto to má byť? Nechápem prečo auto nenechajú zaparkované na chodníku medzi parkom a cestou, neprinesú odpadkový kôš – pešo po chodníku - a vrátia ho späť. A prečo by to mohlo/malo byť takto? Preto, že v parku sú uzučké chodníky pre peších. Preto, že mesto by mohlo byť čisté a udržiavané. Preto, že každú prácu možno urobiť kvalitne alebo ju odfláknuť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania