Úprava/oprava cesty Nitrianske nábrežie

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Petra 15. februára 2016

Dobrý deň, blíži sa zase jar a leto a tak sa chcem opýtať, kedy bude cesta Nitrianske nábrežie upravená konečne tak, že sa nebude po každom prejazde auta (ktoré tam mimochodom nemá čo robiť (zákaz vjazdu z každej strany)) dvíhať vlna prachu. Bývalým vedením bolo sľubované vyriešenie v roku 2015, nič sa nestalo. Rozsypanie zopár makadamových kamienkov na cestu problém nerieši (po týždni to autá rozjazdili tak, že tam už nič nebolo). Ďakujem za rýchle vyriešenie problému. (foto je zimná)

16. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 02261 a postúpený na Odbor komunálnych služieb. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k podnetu presnejšie.

S pozdravom,


Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
25. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ďakujeme za Váš podnet, Mestský úrad –odbor komunálnych služieb vykonal ohliadku danej komunikácie na Nitrianskom nábreží dňa 17.02.2016. Konštatujeme že povrch komunikácie je vysypaný makadamovým kamenivom. Makadamový kameň sa miestami rozjazdil - hlavne na pravo od Komenského ulice, ľavá strana od Komenského ulice má makadamový povrch v poriadku.
Vjazdu motorových vozidiel na Nitrianske nábrežie zabraňujú dopravné značky Zákaz vjazdu všetkým motorovým vozidlám , avšak z ulice Wolkerova a Bezručova sú značky Zákaz vjazdu doplnené dodatkovou tabuľkou „Okrem obyvateľov“ aby sa obyvatelia Nitrianskeho nábrežia dostali k svojim obydliam. Nie je možné úplne zamedziť vjazdu všetkým motorovým vozidlám práve pre tú skutočnosť, že na nábreží stoja obytné domy.
V dohľadnej dobe bude prebiehať Slovenským plynárenským priemyslom rekonštrukcia plynovodov a plynových prípojok na priľahlých uliciach Komenského, ,Heydukovej , Hviezdoslavovej a Kollárovej.
Okrem toho bude prebiehať rekonštrukcia elektrickej trafostanice na rohu Železničiarskej ulice spojená s rekonštrukciou elektrického vedenia realizovaná ZSE. Z týchto dôvodov mestský úrad bude riešiť úpravu povrchu Nitrianskeho nábrežia až po ukončení prác na spomínaných rekonštrukciách. Komunikáciu vysypeme makadamovým kamenivom.

S pozdravom

Ing. Iveta Kmeťová
Odbor komunálnych služieb
25. február 2016

Petra

Dobrý deň, mne sa konkrétne jedná o časť ulice vpravo od Železničiarskej k Wolkerovej, makadam tam nie je už žiaden. Tie dodatkové tabule sme si tam vybavili my, aby nemal nikto problém s tým, že tam stojí auto. Iný dom sa v tej to časti nenachádza. Verte tomu, že autám, ktoré tade denne jazdia, žiadna tabuľa nič nezabraňuje. Nie je možné umiestniť tam stĺpiky tak ako je to nižšie, približne v polovici ulice Nitrianske nábrežie? Alebo nejaké iné jednoduché riešenie, ktorým by sa zamedzil vjazd áut? Ďakujem.
03. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ako sme Vám už spomínali v predchádzajúcej odpovedi , na Železničiarskej ulici budú v dohľadnej dobe prebiehať rekonštrukčné práce Západoslovenských elektrární. Po skončení všetkých rekonštrukčných prác (v rátane rekonštrukčných prác SPP v priľahlých uličkách) pristúpi mesto k úprave povrchu Nitrianskeho nábrežia vysypaním makadamovým kamenivom.
K Vašej otázke či nie je možné umiestniť dopravnú zábranu medzi ulice Wolkerova a Železničiarska uvádzame, že to nie je možné z toho dôvodu , že by sa tým zamedzilo ostatným obyvateľom Nitrianskeho nábrežia k prístupu ku svojim obydliam. Na nábrežie je prístup motorovým vozidlám povolený len z dvoch strán , tam kde je Zákaz vjazdu doplnený dodatkovou tabuľkou „Okrem obyvateľov“ a to z Wolkerovej a z Bezručovej ulice. Ako ste poznamenala približne v strede nábrežia je osadená dopravná zábrana (stĺpiky),preto musí byť na nábrežie prístup tak z jednej ako aj z druhej strany.
S pozdravom

Ing. Iveta Kmeťová
Odbor komunálnych služieb
03. marec 2016

Petra

Dobry den,makadam tam vydrzi chvilu,tak ako vzdy. Tak isto neviem o pristupe akych obyvatelov stale rozpravate,ked na tej strane byvame len my, na druhu stranu sa da dostat napr. aj so spominanej Zelezniciarskej ulice. Ale dobre teda, uvidime ci sa problem vyriesi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania