Vybudovanie nových parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
terezia halasova 20. apríla 2016

Skusim po treti krat navrhnut - par parkovacich miest na Vajanskeho ulici -c 31 -37 na ploche, ktorá je zaznamenaná na fotografii, ked sa zacalo tym mesto zaoberat. Urcite by pomohli ! dakujem.

20. apríl 2016

Ján

Dobrý deň. Samozrejme chápem katastrofálnu parkovaciu situáciu na ulici S.H.Vajanského, sám bývam na spomínanej ulici. ALE, riešením nie je to, že z posledných zelených plôch urobíme parkovisko a zabetónujeme si celé sídlisko lebo každá rodina už má N áut - jednoznačné NIE! Musí tu predsa ostať aj nejaká tá zelená plocha, inak sa to vypomstí voči nám všetkým - predsa je to naše životné prostredie kde žijeme, kde sa hrajú naše deti....
Nehovoriac o tom, že dostať sa na uvedenú plochu by bolo možné iba cez chodník - kt. je určený chodcom nie pre prechod autami, alebo chcete docieliť tú abnormálnu situáciu na chodníku aká kraľuje na ulici Janka Krála?
- Ak môžem niečo odporučiť mestu - tak hodiť tento podnet rovno do koša.
- Ak môžem niečo odporučiť Vám pani Halásová - tak skúste si zvážiť či parkovanie Vášho auta je dôležitejšie ako prostredie v ktorom žijete.
Pekný deň prajem.
Ján
20. apríl 2016

terezia halasova

pan Jan videl ste tuto plochu ,,zelenu,,? su tam uz roky betonove table a roky to nikomu nevadilo ,mohlo sa tam sadit uz davno, ale zacalo sa az potom, co som dala navrh na parkovisko - paradox. Take iste parkovisko je urobene z druhej strany tohto panelaka , tam im zelena plocha nechyba ? a ten chodnik sa pouziva stale ako cesta lebo je tam kotolna.......
pekny den
21. apríl 2016

Ján

Dobrý deň. Uznávam že tá plocha nie je ničím čím by sa mohol niekto chváliť, ale neznamená to že sa to nemôže zmeniť k lepšiemu. Vybudovanie parkoviska je ale tá najhoršia varianta. Inak ďakujem Vám že ste upozornili na tú opačnú stanu Vášho činžiaka zo smeru z Janka Kráľa.. To teraz úplne vážne, naozaj chcete, aby to rovnako vyzeralo aj na Vašej strane?? Toto nemôžete myslieť vážne... Veď tade neprejde človek ani pešo, nie ešte kočíkom... Neviem či máte deti, ale ak by ste mali, dovolili by ste im hrať sa na tej strane - medzi autami? Ulica Janka Kráľa tak ako som to písal aj v prvom príspevku je kapitola sama o sebe, myslím si že je to zlyhanie všetkých dotknutých strán na celej čiare. Kde inde je dovolené parkovanie na chodníku komplet - kde inde sa musí človek vyhýbať autám na chodníku, lebo motoristi idú pozdĺž celej dĺžke chodníka aby sa dostali na cestu - a tuto sa majú hrať naše deti? - katastrofa! A ešte vznikajú takéto príspevky na vybudovanie ďalších parkovísk? - otras
Ale napíšem Vám jedno, je to chyba celej spoločnosti - všetkých nás, lebo už si nedokážeme predstaviť život bez áut, aj do supermarketu sa ide výlučne iba autom, každá rodina ich má N a ich počet len rastie a rastie. A my ľudia si neuvedomujeme že za to môžme iba my kvôli našej lenivosti a pohodlnosti - a potom tu riešime neúnosnú parkovaciu situáciu - za ktorú môžme iba my, my a my...
Viete čo, zabetónujme si celé sídlisko, celú tú plochu oproti Vám, zabetónujme si aj Bernolákov park, a aj Berek, všetko.... a potom nebude problém s parkovaním. Veď to je náš najväčší problém nie? Parkovanie! Nie to aby sme si trošku skrášli svoje okolie aby sme si zabezpečili udržateľné životné prostredie pre seba a pre naše deti, aby sme si trošku zvýšili kvalitu života. Nie. Parkovanie - to je náš najväčší problém!
21. apríl 2016

terezia halasova

preco nema panelak -vchody 33 a 35 parkovisko ??? Nastavali ich tu ako maku ,hlava nehlava a teraz co ??? ako rozmyslali volakedy, vsak sa len pozrite ako su ,,pekne rozumne usporiadane panelaky,, vtedy nehladali zelen pre deti ? hlavne ze su byty, nie? nehladali kvalitu zivota - vzduch , zivotne prostredie ? nieje tam nahodou problem ?
25. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Na základe Vášho návrhu o realizáciu parkovacích miest na Vajanského ulici č.31 – 37 v miestach zaznamenaných na fotografii, Vám odbor komunálnych služieb oznamuje, že požiada domového dôverníka, ktorý má spomínané popisné číslo na starosti, aby preveril a podpismi obyvateľov potvrdil záujem na zriadenie parkoviska v spomínanej oblasti. V prípade, že bude záujem obyvateľov nadpolovičný, odbor komunálnych služieb pristúpi k jeho realizácii.

S pozdravom

Ing. Kmeťová Iveta
Odbor komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania