Okraje chodníka obmedzujúce plynulý prejazd autobusu

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Roman Kostelný 27. apríla 2016

Okraje chodníka pred železničnou stanicou zasfaltovat tak, ako tomu je pri neďalekom parkovisku, keď sa vytvoril pohodlný nábeh. Umožní sa tým plynulý prejazd autobusu v tejto časti, ktorý je zvyčajne obmedzený stojacimi autami.

03. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Kostelný.
Na základe Vášho podnetu ohľadom zaasfaltovania okrajov chodníka pred Železničnou stanicou , Vám odbor komunálnych služieb oznamuje , že chodník ako súčasť dopravnej komunikácie musí mať podľa normy STN 7361110 patričné stavebné náležitosti. Vo výnimočných prípadoch sa pristupuje k úpravám okrajov, ako v prípade parkoviska. Vami opisovaný chodník je vybudovaný podľa spomínanej normy a nevzťahuje sa naň výnimka. Pre úplnosť dodávame, že pozemky pred železničnou stanicou sú vo vlastníctve Železníc Slovenskej republiky a nie sú mestské.
S pozdravom

Ing. Iveta Kmeťová
Odbor komunálnych služieb

12. máj 2016

Roman Kostelný

Vzhľadom na to, že podnet nebol vyriešený, žiadam o zmenu statusu podnetu na nevyrieseny. Zrušením chodníka sa uľahčí prejazd nielen autobusom, stačí sa spýtať vodičov MHD, aké majú skúsenosti. Chodci aj tak prechádzajú k stanovištiam MHD cez cestu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania