Podzámska: bol trávnik - je divoké parkovisko.

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Martin Vyžinkár 28. apríla 2016

Podzámska ulica a na nej detail ktorý uniká údržbe mesta: bol trávnik, je divoké parkovisko. Veselo sa tam autá denne povaľujú, parkovisko oproti nepoužijú – načo, veď si zvykli takto! Aj blízko do obchodu je, aj zadarmo je.... Bolo by vhodné upozorňovať, pokutovať, stĺpiky osadiť, či opustený betónový kvetináč napríklad spred kina Mier (,foto 4-6, len burina & smeti v ňom) priniesť. Trávnik obnoviť by sa zišlo. Ale hlavne: treba si všímať čo sa deje a devastáciu zastaviť hneď.

02. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Vyžinkár,
ďakujeme za Váš podnet. Zaoberá sa ním Odbor komunálnych služieb, o jeho priebehu Vás budeme informovať.

S pozdravom



Nikoleta Makaiová
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
05. máj 2016

Oto

Oproti je parkovisko. Je to cca 20-30m, dá sa povedať, že doslova cez ulicu. Obvykle sa tam miesto nájde a časo je aj skoro-prázdne. No na druhej strane je spoplatnené... Ak tam v okolí niekto pracuje, tak to s parkovaním má ťažké, lebo zaplatiť oficiálne prakovné za mesiac (každý deň po 8-9hod.) je finančne neúnosné.

Chcel by som sa spýtať kompetentných mestských pánov, prečo si tam napr. ja ako obyvateľ tohto mesta musím vôbec to parkovné platiť? Plocha je majetkom mesta a mesto je koho???!!! Platím dane za byt, smeti, psa... Nestačí to?
14. jún 2016

Martin Vyžinkár

Každý deň. Ak by to z fotografií nebolo úplne zrejmé: autá sa tu odkladajú z polovice na chodník a z polovice na verejnú zeleň (bývalú kvalitou, no stále je to verejná zeleň). Takto nám to v NZ stačí?
20. jún 2016

Martin Vyžinkár

Načo sú v NZ prevádzkované platené parkoviská? Veď cez cestu to možno dať na chodník - chodník zbytočne široký pre chodcov. Ešte chvíľa a bude ich tam stáť za sebou päť. Veď čo, nechajú svetovo unikátnych slovenských 150 cm a je všetko v súlade so zákonom. Ako ale potom mesto vyzerá to už nevidíte???? Osadenie stĺpikov pre obmedzenie vjazdu by pomohlo. Ale možno je toto už NZ-štandard.
28. jún 2016

Martin Vyžinkár

Toto vozidlo má na chodníku predplatené parkovacie miesto? Je tu odložené takmer každý deň.
11. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Na základe Vášho podnetu ohľadne divokého parkovania na Podzámskej ulici, odbor komunálnych služieb osadil kovové zábrany na zabránenie divokého parkovania na predmetnom trávniku.

S pozdravom


Peter Morvai
Odbor komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania