Kapisztóryho ulica - cyklotrasa?

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Martin Vyžinkár 24. augusta 2016

Kapisztóryho ulica v úseku medzi križovatkou s Gogoľovou ulicou a mostom cez Nitru je dopravne snáď najzaťaženejšia ulica v meste. Napriek tomu tu ešte stále jazdia cyklisti. Niektorí volia okraj cesty, iní (mnohí, hlavne starší) zasa používajú chodníky sprevádzajúce cestu. V oboch prípadoch ide o nepohodlie a kompromis. V tomto úseku by bolo veľmi potrebné vyznačiť cyklotrasy – v smere k rieke možno na chodníku od ÚPSVaR, popri ZŠ a Starej nemocnici (po malej úprave/rozšírení?, min.šírka cyklochodníka podľa Ministerstva dopravy SR je 1,25m, zdroj: Techické podmienky navrhovania cyklistickej indraštruktúry TP 07/2014). Na druhej strane cesty poskytuje priestor a okolie chodníka od svetelnej križovatky popri kine a parkovisku oproti nemocnici ešte oveľa viac priestoru a možností.

24. august 2016

Odpoveď samosprávy


Mesto v súčasnej dobe finalizuje projekt cyklotrás na území Nových Zámkov. Značenie a výstavba bude nasledovať po lokalitách tak, aby jednotlivé trasy nadväzovali na seba, mali svoj začiatok a koniec a obsiahli celé územie mesta. Z týchto dôvodov nie je možné vyznačovať trasy náhodne.

Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta

28. august 2016

Martin Vyžinkár

Dobry den. Dakujem za odpoved. Videl som navrh trasovania cyklotras. Snad uz existuje aj nejaka projektova dokumentacia. Velmi ma zaujima kedy sa zacne s realnym znacenim a budovanim cyklotras v meste. Je znamy termin kedy s tym zacnete? Je zname kde budu vytycene ci vybudovane prve z nich? PS. Boli ste v poslednej dobe v Sturove? Tam zacali odvazne a vazne: mestsky okruh zredukovali z dvoch na jeden pruh, druhy sa stal obojsmernou cyklo-komunikaciou, to by mal byt vzor pre nas mestsky okruh.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania