Chýbajúci chodník na ulici Drozdia/Holubičia

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Adriana 13. septembra 2016

Na ulici Drozdia/ Holubičia končí chodník pri priechode na Drozdiu ulicu. Vzhľadom na to, že ide o frekventovanú komunikáciu a zvýšený pohyb chodcov (najmä detí), chodník je potrebný.

15. september 2016

Oto

Obávam sa, že stav bez chodníka je stav s ktorým sa uvažovalo a ktorý je konečný. Takto "perfektne a moderne" sa teraz stavia najmä v okolí Bratislavy ale aj inde, kde tzv. "developeri" rýchlo budujú nové "vilové štvrte". Je to takto lacnejšie.
15. september 2016

Adriana

Mali ho dať na opačnú stranu, kde sú odstavné parkovacie miesta (čo tiež nechápem kto a prečo povolil, keď podľa všeobecne záväzného nariadenia mesta má mať každý novopostavený dom zabezpečené parkovanie na vlastnom pozemku, inak sa stavebné povolenie nevydá ). Keď človek vidí mamičku s kočíkom a s dvomi malými deťmi kráčajúcimi vedľa nej ako sa vyhýbajú vozidlám... je mi z toho na zaplakanie.
19. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Zaoberá sa ním Odbor územného rozvoja a architektúry, o jeho priebehu Vás budeme informovať.

Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta Nové Zámky
20. september 2016

Martin B

takychto ulic je v NZ viac a osobne by som to nevidel ako problem. premavka na danych uliciah je taka slaba, ze chodnik by bol naozaj iba a len luxus... si zoberte spravit 100m chodnika na tejto ulici... uspokojite 3 rodiny... ale spravte 100m chodnika trebars na Nabreznej, vajanskeho atd...
20. september 2016

Adriana

.. že 3 rodiny... Neviem, kde bývate a či tadiaľ vôbec chodíte. Prejdite sa tam v čase rannej alebo poobedňajšej špičky... Práve naopak, ulica veľmi frekventovaná (mnohí ju používajú ako skratku z Andovskej a nových ulíc smer mesto). Bezpečnosť detí nie je žiadny luxus! ...
23. september 2016

Odpoveď samosprávy

Ulica Drozdia bola v minulosti navrhnutá ako obojstranná komunikácia bez chodníkov. Obhliadkou na Drozdej ulici bolo zistené, že mestský pozemok je iba pod miestnou obojsmernou komunikáciou, vedľajšie susediace pozemky sú v súkromnom vlastníctve, na ktorých zriadiť mestský chodník nie je možné.




Ing. Dana Molnárová
Investičný referát
Odbor ÚRaA

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.