Sihoť a reklamné trojnožky! Park a reklama? Ihrisko a reklama?

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Martin Vyžinkár 22. marca 2017

Park na Sihoti sa, čo sa týka zelene, za posledné dve či tri desiatky rokov vôbec nezmenil. Hlavne časť parku priľahlá k vodnej nádrži má mnoho nedostatkov: zber odpadkov – kontajner pri ceste, cesta za ním s oboma rozjazdenými okrajmi má ráz družstva z rokov osemdesiatych, rozpadajúca sa a opustená budova pokladne, rozjazdený trávnik pri vodnej nádrži (dôvod: parkovanie a otáčanie sa áut)....a teraz tu sú novinky – dve reklamné trojnožky. Park a reklamná plocha? Detské ihrisko a reklamná plocha? Je reklama legálna? Kto ju povolil? Reklamné zariadenia sú pre tento typ mestskej plochy predsa absolútne nevhodné (sú priamo v centre priehľadu, príliš dominantné, nemajú tu žiadny zmysel a pridanú hodnotu)!

28. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Zaoberá sa ním Odbor komunálnych služieb, o jeho priebehu Vás budeme informovať.


S pozdravom

Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta
10. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mesto – Mestský úrad Nové Zámky, odbor komunálnych služieb obdržal od občanov žiadosť o umiestnenie mobilných sociálnych zariadení na parku na Sihoti. Mesto Nové Zámky pracuje na vybudovaní sociálnych zariadení na uvedenej lokalite. Ako dočasné riešenie je, že po dohode s prevádzkovateľom Šport hotela sa rozmiestnili zariadenia, ktoré majú informačný charakter o možnosti použitia toaliet v Šport hoteli v prípade potreby.



S pozdravom

Ing. Barbara Alakszová

Mestský úrad Nové Zámky
Odbor komunálnych služieb
10. apríl 2017

Martin Vyžinkár

Dobrý deň pani Alakszová. Nuž, skúsim sa zdržať komentáru k estetike „Reklamy/info o najbližšej záchodovej mise“, pretože estetická hodnota je vec ťažko popísateľná a estetické cítenie nie je každému dané. Možno preto by som na MsÚ očakával aj pracovnú pozíciu čo dokáže tieto veci (estetiku a vhodnosť) zhodnotiť. Zaujímavý je ale aj Váš postup riešenia „požiadavky občanov“ – vraj postupujete na základe žiadosti o umiestnenie mobilných sociálnych zariadení, ktoré teraz nedokážete zabezpečiť, a tak ??!! oslovíte reklamnú agentúru ARDsystém, ktorá (asi napriek Vašej informácii o tom ako bude plocha využitá (WC v Šport hotely)) do výkladu vloží ponuku na využitie reklamnej plochy....hmmm, treba to ešte rozvádzať? Ak ide naozaj o dočasné info o WC v najbližšom hotely, dalo sa aj decentnejšie, či nie? Možno aj bez asistencie externej reklamky? Ak raz umiestnite mobilné WC na Sihoť, ARDsystém reklamné zariadenie odstráni? Na Sihoti máme teda novú dominantu a je to podľa Vás OK. Možno ešte: nejaký bilbord alebo dva s informáciou o smetiaku na psie výkaly pod Gymnastickou halou by sa nedal pridať?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania