Vraky autopožičovne parkujú na Vajanského

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Peter 22. marca 2017

Majitelka autopožičovne RentcarSK sa rozhodla odstavit nepojazdné vraky na sídlisku S.H. Vajanského. Prosím upozorniť majiteľku autopožičovne, aby vraky odstránila zo sidliska. Predpokladám, ze na tomto parkovisku sú odparkované aj ďaľšie autá danej autopožičovne.

10. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Hliadkami MsP Nové Zámky bolo zistené porušenie Zákona č. 135/1961 o pozemných komunikáciách /cestný zákon/, § 8 ods. 1 „Zvláštne užívanie“ v 24 prípadoch.
Vozidlá určené v podnetoch sú zaradené v zozname, ktoré MsP dňa 27.03.2017 postúpila na MsÚ Odbor komunálny, nakoľko tieto vozidlá dlhodobo zaberajú parkovacie miesta pred obytnými domami.
Majitelia vozidiel boli príslušníkmi MsP vyzvaní na ich odstránenie. Na opakované výzvy už nereagovali, resp. zatajovali sa a z uvedeného dôvodu boli tieto prípady postúpené kompetentnému orgánu, správcovi komunikácie, na doriešenie.
V súčasnej dobe mesto nemá zriadené určené parkovisko podľa § 60 ods. 20 zákona o odpadoch na ukladanie starých motorových vozidiel a vrakov ako aj odťahovú službu, ktorá by vozidlá dlhodobo zaberajúce verejné priestranstvo odťahovala na určené parkovisko. Na základe uvedených skutočností tieto vozidlá zostávajú na pôvodných miestach, kde zaberajú verejné priestranstvo.




S pozdravom

Mgr. Jozef Tököly
náčelník MsP
14. apríl 2017

TV Šurany

Podľa našich vedomostí uvedené vozidlá sú plne pojazdné, na parkovisko prišli po vlastnej osy, len jedno z nich patrí uvedenej firme, vyžadujú len minimálnu údržbu (ten Favorit neriešim, neviem koho je). E.Č. nemajú z dôvodu, že sú dočasne odhlásené z premávky ako to vyžaduje zákon a v tomto čase s nimi majiteľ nesmie nijako nakladať. V tomto režime vozidlo nemusí mať platnú EK a TK a taktiež mu zaniká PZP.
14. apríl 2017

TV Šurany

Ešte si dovolím jednu poznámku. Netreba zabúdať, že vlastnícke práva zaručuje ústava a o práve na parkovanie sa tam nič nepíše. Povyšovanie niečoho na čo máte síce možnosť ale nie právo nad niečo čo je zakotvené v ústave je minimálne diskutabilné.
23. apríl 2017

TV Šurany

Pán Peter, a čo s tým článkom chcete povedať? Ten článok je o voze a my sa bavíme o koze, ako sa to vraví v jednom prísloví. Keď si to prečítate pozorne tak zistíte, že na tieto autá z toho neviete ušiť nič.

Riešenia sú nasledovné: 1. Ľudia čo nepotrebujú auto, okrem odvozu do zamestnania, alebo ešte menej, poprípade majú služobné a ešte aj vlastné auto, by mali auto predať a využívať viac zdielané služby ako TAXI, auto požičovňa a MHD, poprípade využívať na parkovanie garáže a odstavné parkoviská mimo sídlisk. Ak im táto alternatíva nevyhovuje, stávajú sa parkoviská preplnenými.

2. Pokiaľ ide o problematiku dočasne odhlásených vozidle, ak túto problematiku chce mesto skutočne riešiť, tak nech nehľadá spôsob ako niekomu strpčiť život tým, že bude vymýšľať priestupky ktorých sa má majiteľ auta v tomto režime akože dopustiť a ako ho "vyhnať" a tváriť sa že sa to rieši ale nech zakúpi alebo vyhradí, kľudne aj za mestom, strážené parkovisko alebo parkovisku so zvýšeným dohľadom MsP, kde by bolo možné si dočasne odhlásené auto zaparkovať na nejaký čas buď zdarma alebo za symbolický poplatok tak aby sa na danom aute nevybúrili vandali. Pokiaľ tu nebude vytvorená alternatívna možnosť a majiteľ dočasne odhláseného auta nemá na parkovanie vhodný pozemok (čo nejaká záhrada alebo podobne nie je z ekologického hľadiska), alebo sa vymyslí alternatíva ktorá je neadekvátne nákladná, tak TAKÉTO AUTÁ MUSIA parkovať normálne na parkovisku medzi ostatnými autami. A to že sa na takéto parkovanie vyrúbi nejaký poplatok, alebo je potrebné dodržať isté pravidlá, to voľné miesta aj tak nepridá. Už chápete pán Peter????

A špeciálne pre Vás pán Peter, autá akejkoľvek auto požičovne na ktoré tu tiež poukazujete (nemyslím hore menované, ale menované v dopyte) že tam podľa Vás iste niekde parkujú. Tak jednak, že neparkujú a keď parkovali tak šetrili na parkovisku miesta, lebo to jedno auto užívajú viacerí užívatelia, ktorí si svoje auto potom už zakúpiť nemusia, to isté patrí aj na taxíky. Takéto jedno auto môže šetriť aj 100 parkovacích miest. A práve toto je tiež riešenie - "zdielaná ekonomika". Takže ak niečo takéto vypustíte z úst, tak neviete napočítať do dvoch ako sa vraví. Vo svete tento model už beží roky, že priamo na sídliskách máte zaparkované autá auto požičovní, stanovisko TAXI a MHD aby to ľudia k týmto službám mali blízko a nepotrebovali svoje vlastné auto. To nieje výhoda pre prevádzkovateľa ale pre užívateľa, ktorý tam býva.
26. apríl 2017

Peter

Pán René Hrubos tu sa bavíme o vrakoch a nie o autach. To ze ste na feliciu vycapili SPZ a preparkovalo o 10m dalej este neznamena ze ta felicia nepatri na vrakovisko. Nema ani platnu EK ani platnu STK.
04. máj 2017

René Hruboš

Pán Peter Anonym, nemáte pravdu v ničom a ani v jednom príspevku, ja som ponúkol reálne riešenia na ktoré samozrejme nereagujete, lebo mám pravdu. Vy máte aké auto???? Nebaví ma to s Vami dookola celé rozoberať .My sme nič nevycapili, postupuje sa presne podľa zákona, naštudujte si to prosím. Tie autá boli dočasne odhlásené čiže mali odobraté OEV a EČV, ľudovo povedané boli v depozite na polícii, v tomto čase nepotrebovali STK, EK a ani PZP. Prešla doba na ktorú boli dočasne odhlásené, prevzali sa OEV, TEČ, uzavrelo sa PZP a pripravujú sa na STK a EK.. Všetko sa robí tak aby bola naplnená litera zákona, aj to preparkovanie malo zmysel, ale keďže nečítate asi ani príspevky ktoré sem sám dávate tak tomu celému zjavne nerozumiete. Ak ste zbadali, jedno z tých aut tam už ani nie je, lebo je v dielni a potom malo ísť na STK a EK a toto absolvuje aj to druhé auto. Ak to celé neviete, alebo nechcete pochopiť, tak to je už Váš problém.

Poprosil by som Vás aby ste sa starali do technického stavu Vášho vraku a ja sa budem starať zase o naše autá. Tie autá sú a budú udržiavané. Nikto z nás nie je povinný sa Vám spovedať, aké plány a na kedy máme, aký servis ktoré auto dostalo a dostane. Takže pokiaľ nedisponujete nejakým relevantným posudkom tak ma s takýmito fabuláciami založenými na Vašich dojmoch ani neotravujte a celkovo na Vaše indiferentné poznámky nie som ani zvedavý.

Navyše tieto vaše poznámky s tým, že ste ma tu v článku menovali podľa mňa napĺňajú v danej chvíli skutkovú podstatu tč. ohovárania. Na čo by som bol zvedavý je aké auto vlastníte Vy, v akom je stave a aký servis kedy absolvovalo. Ďakujem
14. jún 2017

Peter

https://nasenovezamky.sme.sk/c/20556928/mesto-ma-v-umysle-zbavit-sa-starych-motorovych-vozidiel.html#axzz4jyUIKV27
Dúfam, že zmiznú aj vaše šroty!!!

"Navyše tieto vaše poznámky s tým, že ste ma tu v článku menovali podľa mňa napĺňajú v danej chvíli skutkovú podstatu tč. ohovárania."

Pan Hruboš, veď vy ste sa priznali ku tým autám na FB pod vlastným menom v príspevku p Nagya, tak o čom tu točíte? :)
https://www.facebook.com/groups/842029262530915/permalink/1349502641783572/
22. október 2017

René Hruboš

Tu neide o to, že či som sa priznal k niečomu alebo nie, ale o to že znevažujete niečo čoho technický stav nepoznáte a dávate to do súvisu so mnou, čiže "ohovárate". Nechcel som tu už na Vás reagovať, ale zisťoval som si kto sa sťažuje a bolo mi povedané, že anonym takže by ma zaujímalo ako sa voláte aj priezviskom, keď už moje meno viete.
17. november 2017

Jan

Pan Hruboš Vy to mate v hlave pekne pomylene. Zaberáte Vašimi vrakmi verejne priestranstvo, dokonca krajnice . . .a ešte sa tu to snažíte obhajovať. To že Vás prislusne organy a samosprava nedala na poriadok svedci len o nechopnosti zodpovednych.
Mam dojem ze keby ste tie vraky nechali odparkovat v Šuranoch tak Vas tam miestny daju ined do poriadku a to je zaroven dovod preco to skusate v NZ. Svojou aroganciou nasierate kopec ludi v NZ tak sa snad dockame nejakeho riesenia. A nazyvat tie Vase kopy šrotu pojazdnymi autami docasne odhlasenymi z evidencie je fakt mimo. Ten supersportovy pasat sa Vam podaril premiestnit z vajanskeho az na bethlena . . .to bol vykon hodny ocenenia. . .
25. december 2017

René Hruboš

Pán Ján ste trošku mimo. Ja osobne nevlastním, žiadne z aut čo sa tu riešia. Chápete, čo znamená žiadne? Ďalej tie autá čo sa tu riešia a sú tu na foto, sú dávno zaradené v premávke, majú zaplatené poistky, majú STK a EK, takže zjavne pojazdné budú. Neviem kde ich vidíte pri krajnici, skutočne by som chcel mať vašu predstavivosť a fantáziu. Mýlite si dojmy s pojmami. Ja žiaden PASSAT a už vôbec športový nemám, ale že žiaden a nikde som žiaden ani teda nepremiestňoval. Keď mi ukážete video ako ja niečo premiestňujem na G. Bethlena, máte u mňa 500€. Ja som občan a mám trvalé bydlisko v Nových Zámkoch, od narodenia, takže neviem zase, že o čom. Ja skutočne nič neriešim arogantne a ani sa do nikoho nestarám a to by som odporučil aj každému koho osobne nejako nepoškodzujem. Ak áno, rád sa o tom porozprávam.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.