Náletové dreviny a čistota Centrum Mesta Nové Zámky - Tabaková

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
helena v. 26. apríla 2017

V centre mesta v lokalite Tabaková (pri Astronomickom kabinete, medzi Tabakovou a Fajkovou - plánovaná cesta ) je časť zarastená náletovými drevinami a značne znečistená odpadkami, igelitovými taškami a papiermi. Bolo by potrebné vypíliť tieto náletové dreviny a lokalitu vyčistiť, a tým skultúrniť prostredie pre občanov, zväčšiť priestor pre venčenie psov, umožniť prístup na Fajkovú ulicu.
Ďakujem za vyriešenie podnetu

02. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Zaoberá sa ním Odbor komunálnych služieb, o jeho priebehu Vás budeme informovať.

S pozdravom

Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta
15. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Vážená pani Helena V., ďakujeme za Váš príspevok.
Príslušný zamestnanec odboru komunálnych služieb – referátu životného prostredia, vykonal miestnu ohliadku a zistil nasledovné:
Parcela, ktorá sa nachádza v centre mesta v lokalite Tabaková (pri Astronomickom kabinete, medzi Tabakovou a Fajkovou – plánovaná cesta) a je zarastená náletovými drevinami, pozemok – par. č. KN – C 793/5, druh pozemku – záhrada, nie je vo vlastníctve Mesta Nové Zámky. Nakoľko dotknutý pozemok je v osobnom vlastníctve, Mesto – Mestský úrad nemá vo svojej kompetencii vyčistiť dotknutý pozemok. Vyzve majiteľa pozemku na nápravu daného stavu.


S pozdravom

Ing. Paluk Peter
Mestský úrad Nové Zámky
Referát ŽP
16. máj 2017

Helena

Vážený Ing.Paluk,
danú problematiku neberiem ako vyriešenú.Ďakujem za upresnenie problematiky, ale po zverejnení parcely som sa na to pozrela bližšie.Uvedená parcela má 402 m2, ktorá nezahŕňa celkovú problematiku v danej oblasti. Aké máte vyjadrenie k parcelám 792/1, 860 a 861? Sú v zarastenej oblasti tak isto ako Vami uvedená parcela súkromnej osoby. Hore uvedené parcely sú majetkom Mesta Nové Zámky. Ich údržba, ako zeleň v inej časti mesta nie je podľa Vás potrebná?
Pekný deň prajem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania