Ukradnutý smetný kôš na rohu ulíc Dostojevská a Komjatická

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Tibor 18. septembra 2017

Prosím Vás o zabezpečenie znova osadenia smetného koša, s tým, aby ho fy Brantner zabezpečila proti ukradnutiu, napr. reťazou o stĺp pouličného osvetlenia, kde bol predtým voľne položený od októbra 2016 na rohu ulíc Dostojevská a Komjatická. Ľudia už neodhadzovali cestou z Tesca odpad na zem.Od štvrtka 14.9.2017 tento odpadkový kôš chýba.Po „pátraní“ som zistil, že v ten deň cca o 8:00 prišla chudá, počierna žena s reflexnou oranžovou vestou a naložila smetný kôš na železný fúrik a odviezla ho po Výpalisku smerom k viaduktu-kde sú Zberné suroviny. Potom ju videli ako tlačí fúrik s plechmi po Komjatickej ul. smerom k ďalším Zberným surovinám. Mestský policajti by mali kontrolovať zberné suroviny,či tam nie je kradnutý železný šrot,ako predtým liatinové poklopy.Dúfam v kladné vybavenie.

18. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Zaoberá sa ním Odbor komunálnych služieb, bol preposlaný aj na MsP, o jeho priebehu Vás budeme informovať.


S pozdravom
Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta Nové Zámky

19. september 2017

Tibor

Smutné je, že zberné suroviny takýto opakujem evidentne kradnutý tovar vykupujú !!!
Je to drzosť, že za bieleho dňa ho ukradla, Ale títo zlodeji sú vynaliezavý. Táto počierna, chudá žena s vlasmi po plecia ( nebudila však dojem, že je rómka ) mala na sebe
reflexnú oranžovú vestu, vcelku slušne oblečená, bledomodrá šiltovka, na rukách gumené
rukavice a zánovný železný fúrik – takže budila seriózny dojem.
Ak by som ju to ja videl brať, tak by som jej v tom určite zabránil.
A ak by som bol predpokladal túto krádež tak by som tam tú reťaz bol dal ja sám.
20. september 2017

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu zo dňa 18.09.2017 hliadky MsP previedli v poobedňajších hodinách, dňa 18.09.2017, kontrolu zberných surovín v meste. Ani v jednej zo zberní príslušníci MsP nezistili odcudzenú kovovú odpadovú nádobu so stojanom.
Zamestnanci v kontrolovaných zberniach hliadkam uviedli, že odpadovú nádobu so stojanom sa nikto ani len nepokúsil odovzdať.



S pozdravom

Mgr. Jozef Tököly
náčelník MsP
21. september 2017

Tibor

OK, podozrenie sa nepotvrdilo, alebo je už kôš zošrotovaný na nepoznanie.
Dnes som bol milo prekvapený, keď prišli pracovníci a na mieste ukradnutého koša nainštalovali nový - upevnený na zabetónovanom stĺpiku. Super nápad. Ak by sa týmto systémom osadili smetné koše na frekventovaných miestach , tak by bolo určite menej porozhadzovaných odpadkov a bol by krajší vzhľad mesta. Dúfam, že ho nejaký vandal nezničí. Vďaka za promptné vyriešenie môjho podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.