Parkovanie v Bernolakovom parku

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Štefan 21. novembra 2017

Dobry den,

uzemie Bernolakovho parku sa zacalo vyuzivat ako parkovisko.
https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster?bm=zbgis&z=19&c=18.15837,47.98964#/identifikacia/bod/19?2021408.4178391881,6105167.130102952

(Nie iba preto,) aby sa toto parkovanie nezacalo pouzivat ako precedens pre parkovanie v dalsich parkoch a zeleni, prosime o odstranenie tychto parkovacich miest z parku a oplotenie tejto casti parku, aby sa to nemohlo zopakovat.

Zákon o cestnej premávke, predpis č. 8/2009 Z.z. predpisuje
Prvá hlava - základné povinnosti, paragraf 4 Povinnosti vodiča (2) Vodič nesmie i) poškodzovať životné prostredie,
Druhá hlava - jazda vozidlami, Zastavenie a státie, paragraf 25 (1) Vodič nesmie zastaviť a stať s) na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni.

Dakujem,
Stefan

23. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,ďakujeme za podnet, bol zaslaný na vyjadrenie na Mestskú políciu.

S pozdravom
Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta
24. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Ďakujeme za podnet ohľadom parkovania na trávnatej ploche Bernolákovho parku.
V časti, kde je vytvorené parkovisko sme zistili spevnené plochy, ktorých legálnosť dávame preveriť príslušnému odboru MsÚ.
Hliadky MsP budú vo zvýšenej miere kontrolovať parkovanie motorových vozidiel v uvedenej časti Bernolákovho parku.
Zároveň Vás chcem požiadať o spoluprácu. V prípade ak zistíte porušovanie Zákona o cestnej premávke č.8/2009 Z.z., túto skutočnosť oznámte na telefónne číslo 159.


S pozdravom

Mgr. Jozef Tököly
náčelník MsP Nové Zámky
26. november 2017

Martin Vyžinkár

Dobrý deň, ak by k tomuto (a podobným prípadom) stačilo zavolať hliadku MsP a veriť že na veci sa bude pracovať, tak by podnet by nemusel byť uverejnený na portály OpS. Vo štvrtok večer 9. novembra niečo pred pol desiatou, a rovnako o týždeň neskôr 16.novembra približne v rovnakom čase, som na miesto volal hliadku MsP. Hliadka v oboch prípadoch v priebehu pár minút prišla, v prvom prípade (asi) vodič auta KN-....DK dostal papuču (hliadka ju vyberala z kufra služobného auta, či ju KN-....DK naozaj dostal neviem), v druhom prípade sa nestalo nič - teda až na zopár fotografií ktoré by sa mali nachádzať vo vašom archíve. Pri pohľade na katastrálnu mapu sa zdá, že plocha ktorá je teraz parkoviskom patrí mestu a je definovaná ako verejná zeleň (Bernolákov park). Pri pohľade do reality vidieť ako z parku ubúda v prospech "parkoviska". Miesta sa plnia a dostali sme sa až k obom stranám chodníka. Prikladám fotografie spravené v nedeľu 26.novembra 2017. Na záver ešte dve poznámky: na budove oproti parku je umiestnená tabuľka s upozornením na Zákaz parkovania & odtiahnutie, pretože ide o súkromný pozemok. Prečo sa tak nepostupuje aj v prípade mestských plôch? Druhá poznámka: ak je možná premena plochy verejnej zelene vo vlastníctve mesta cudzou osobou, tak ako sa stala v tomto prípade - čo by sa stalo a ako by mesto vyzeralo ak by rovnako prospektorsky postupovali ľudia na sídliskách ktorýí trpia absolútnym nedostakom možnosti civilizovane zaparkovať svoje auto? Napísal som to sem veľa krát a budem sa opakovať, ale podobné prípady sú veľmi negatívnym precedensom. S pozdravom, MV
26. november 2017

Martin Vyžinkár

Aktualizácia - situácia & foto ze nedele 26.novembra 2017
02. január 2018

Martin Vyžinkár

Dobrý deň Samospráva - otázku a problém ste presunuli na MsP. Bolo by veľmi zložité podnet na MsP zaslať aj s nejakými majetko-právnymi podkladmi? Je predsa zrejmé, že MsP sa po presunutí podnetu bude (Vás) na ne pýtať. Ešte také drobnosti o zložitosti situácie: vzdialenosť problému od MsÚ = 10 minút pešo, vzdialenosť MsP od problému = 5 minút pešo. Vzdialenosť MsP od MsÚ v dobe internetu = 0.
21. január 2018

Štefan

Dobry den,
od nahlasenia podnetu presli 2 mesiace, preto by som sa chcel spytat, ci by sme mohli dostat aktualizaciu ohladne riesenia situacie. Podla katastra toto sukromne "parkovisko" je vytvorene na uzemi parku a boli by sme neradi, keby to bol precedens pre soferov, ktori parkuju na sidlisku juh, kde je problematika parkovania ovela horsia.
dakujem.
S pozdravom
Stefan
22. január 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne odoslaný samospráve s prosbou o vyjadrenie (rovnako ako už 2. januára).

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
22. január 2018

Štefan

Dobry den,
dakujem za Vas proaktivny pristup.
Stefan

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania