Strom znečisťujúci okolie

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Peter Repa 28. mája 2018

Strom sa nachádza na ulici Ľ.Štúra 16 B - zo strany autobusovej stanice vedľa stánku PNS. Strom moruše resp. jeho plody už roky znečisťujú chodník a zároveň aj celé jeho široké okolie. Každému to vadí, stačí prejsť po chodníku a tento "bordel" máte nalepený na topánkach počas celého dňa a všade kde sa pohnete. Za všetkých ľudí ktorí tu bývajú prosíme o rýchle riešenie tohto problému. Nadáva na to každý, ale nikto sa nemá k tomu minimálne tento podnet nahlásiť. Ďakujem za pochopenie.

28. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Zaoberá sa ním Odbor komunálnych služieb, o jeho priebehu Vás budeme informovať.

S pozdravom

Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta
14. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

vážený pán Peter Repa, ďakujeme za Váš podnet.
Po prešetrení Vášho podnetu Vám dávame nasledovnú odpoveď:
Každé konanie o výrube drevín je špecifické a kompetentní zamestnanci mesta ho riešia vždy priamo na mieste, kde sa dotknuté dreviny nachádzajú.
Drevina – moruša biela – rastie na mestskom pozemku registra C – KN, par. č. 3850/1, druh pozemku – ostatná plocha, na ulici Ľ. Štúra, v blízkosti chodníka.
Padanie plodov na chodník sa nepovažuje za dostatočný dôvod na výrub podľa § 47 zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov a podľa vyhlášky č. 24/2003, preto Mesto Nové Zámky zatiaľ nevykoná výrub dotknutej dreviny.
Ak by Mesto Nové Zámky pristupovalo na každú takúto žiadosť vyrúbaním stromu, bolo by naše mesto bez zelene.
V súlade s § 47 ods. 2 zákona č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov, Mesto Nové Zámky ako správca mestskej zelene a vlastník pozemku na ktorom drevina rastie, zabezpečí radikálne orezanie dotknutého stromu vo vegetačnom období (od 1. apríla do 30. septembra), čo by mal zabrániť nadmernej tvorbe plodov.


S pozdravom
referát ŽP
Odbor komunálnych služieb
Mestský úrad Nové Zámky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.