Ernestova bašta-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Andrej 29. januára 2019

Dobrý deň, Nové Zámky nemajú skoro žiadne historické pamiatky,bohužiaľ.
Tie,ktoré ešte zatiaľ existujú nechá mesto chátrať a to sa chce MÚ NZ uchádzať o ,, mesto kultúry ". Aj keď uvedený problém nieje až tak pálčivý ako infraštruktúra v NZ treba pamiatku z 19.storočia riešiť - zabezpečiť proti zrúteniu a zrevitalizovať.Keď sa vyčlenili finančné prostriedky vo výške cca 600 tis.€ na prekrytie odpadových nádob určite sa nájde pár tisíc € na revitalizáciu historickej stavby aj s prilahlím malým parkom.
Ďakujem.

05. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, váš podnet bol poslaný na Odbor komunálnych vecí, ktorý sa ním zaoberá.
Kto? Odbor komunálnych vecí

S pozdravom

Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta
Mestský úrad Nové Zámky
13. september 2019

Veronika Sedláčková

Postupne sa za začala rekonštrukcia stavby. Statické zabezpečenie Fogdovej bašty je v rukách Castrum Building Ltd. 1.etapa preložená vo fotografiách prevzatých z webovej stránky CB pokúsim sa priebežne informovať tu na Odkaze :)
16. jún 2020

Veronika Sedláčková

Prevzaté z facebookovej stránky mesta Nové Zámky :

"Park vám ďakuje za podporu
Mesto sa zapojilo do internetovej súťaže o finančnú podporu na rekonštrukciu parku s Fogdovou baštou pri Zámčane. Projekt Ahoj, krásne Slovensko chce vrátiť najviac schátraným miestam v slovenských mestách ich zašlú slávu - aby opäť žiarili čistotou, vandali sa im vyhýbali a ľuďom sa v nich dobre žilo.
Vďaka vašim hlasom sme na úpravy parku získali sumu 4 000 eur + DPH. Už pred niekoľkými mesiacmi sa našli sponzori ochotní prispieť na opravu samotnej bašty a vypracovali aj víziu budúceho výzoru parku. Mesto bude do parku postupne investovať, aby sa želanému výzoru čo najviac priblížil."

Viac info tu: https://www.facebook.com/novezamky.sk/photos/pcb.2610012752660245/2610011282660392/?type=3&theater

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania