Andovská-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Patrik 28. apríla 2019

Dobrý deň, chcel by som upozorniť na situáciu ohľadom parkovania na Andovskej ulici v celom areály obytných domov. Ide o parkovisko, ktoré sa na prvý pohľad javí, že je v poriadku. Jedná sa však o parkovanie v obytnej zóne a v takejto zóne je podľa zákona možné parkovať len na miestach vyhradených na parkovanie. Toto, a ani žiadne iné z parkovísk v areály, však nie je označenie zvislým a ani vodorovným dopravným značením. Považujem za maximálne neakceptovateľné, že táto situácia pretrváva už od postavenia predmetných obytných domov (od roku 2000). Podľa mojich informácii dokonca vedenie mesta o tejto situácii vie, avšak ju doposiaľ nedokázalo vyriešiť. Bohužiaľ situácia vyústila až do takých anomálií, že tu mestská polícia začala udeľovať pokuty. Žiadam teda o urýchlené riešenie, ďakujem

30. apríl 2019

Miroslav

Súhlasím. Dodnes ma udivuje ako dokáže Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácii spolu s dopravným inšpektorátom s ohľadom na uvedenú situáciu hrubo zanedbávať svoju činnosť.
30. apríl 2019

Miroslav Bujna

Situácia v dopravnom značení vo dvore na Andovskej ulici je naozaj chaotická. Napr. z jednej strany cesty je dopravná značka IP3b – jednosmerná premávka, ale z druhej strany je dopravná značka B1 – zákaz vjazdu všetkých vozidiel (v oboch smeroch), namiesto dopravnej značky B2 – zákaz vjazdu všetkých vozidiel. Vidno, že kompetentní úradníci MsU ako správca miestnych komunikácií v zmysle § 3d ods. 5 písm. d) zákona č. 135/1961 Zb. (cestný zákon), ktorý sú v zmysle § 3d ods. 6 cestného zákona povinný udržiavať pozemné komunikácie v stave zodpovedajúcom účelu, na ktorý sú určené, vrátane dopravného značenia, sú naozaj "správni ľudia na správnom mieste". Nehovoriac o tom, že na situáciu boli už dvakrát písomne upozornení listom priamo primátorovi. Alebo sa jedná o zámer na možnosť vyberania pokút??? Dúfam, že si tento podnet bude prehadzovať MsU s MsP a skončí uzavretý ako ID 47727 bez nájdenia komptentnej osoby !!!!
06. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, váš podnet bol poslaný na odbor komunálnych služieb, ktorý sa ním zaoberá.

S pozdravom

Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta
Mestský úrad Nové Zámky
09. jún 2019

Patrik

Dobrý deň, na odpoveď odboru komunálnych služieb čakáme už vyše mesiaca. Medzi časom tu bolo udelené ďalšie predvolanie na mestskú políciu za neoprávnene parkovanie v obytnej zóne. Na čo teda čakáme? Naozaj si mestská polícia plánuje z tejto situácie vytvoriť “zárobkovú činnosť”?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.