Topole znepríjemňujúce život

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Neriešený
meno
Margita Kullačová 15. mája 2014

Už viac ako tri týždne nám na jar topole svojím páperím znepríjemňujú na Nábrežnej ul. život. Máme to "šťastie", že sme atakovaní aj od rieky, aj z parčíka pri škole. Takže je úplne jedno, odkiaľ vietor fúka - a na Nábreží fúka stále, sme zaplavovaní páperovým snežením. Neviem, či sa mi dobre podarilo pripojiť fotografie, aby ste to videli. Z roka na rok sú topole košatejšie a je to čím ďalej horšie, pretože ich je tu veľa. Prskáme, kašleme a veľmi to dráždi oči. O tom, čo máme na balkónoch ani nehovorím.

17. máj 2014

Rdidiculously Hilarious

"Topole znepríjemňujúce životné prostredie" - to je dobry vtip ;). Topole predsa tvoria zivotne prostredie,nie nezneprijemnuju ho:). Zrejme to malo byt: Topole znepríjemňujúce život alergikom.
Ak to chapem spravne, tak podla tohto prispevku, bude stacit vyrubat vsetky topole v sirokom okoli, alebo celom svete?!
Myslim, ze problem je trosku zlozitejsi - ak sa vsetko vyrube, kto zasadi nove stromy (alebo kasleme na stromy??!! - vsak su uplne zbytocne, nikdo z nich nic nema, len par alergikov z nich kycha), kto sa bude starat o nove male stromceky? Naozaj je dobre najprv vsetko vyrubat a mozna potom nieco zasadit (vidime co sa stalo s malym lesikom pri Berku - povodne topole sa vyrubali a v "dobrej viere" sa nasadili ine stromy(tusim lipy,...), lenze kompetentnym asi nikdo nestihol povedat, ze les nie je pole a takto to nefunguje. Po asi 3 rokoch tam nie je ani 1 z novo vysadenych stromcekov, len mlade topole...)
Ked mam problem, asi by bolo dobre najprv sa nad nim trosku zamysliet a az potom to pustit do sveta
18. máj 2014

ja

presne, stromy treba chrániť A nie rúbať
19. máj 2014

Margita Kullačová

Ale,ale, nie tak zhurta. Kto tu žiada vyrúbať všetky stromy?!Na tom malom priestore, uprostred sídliskovej zástavby je proste tých topoľov veľa. Narátala som ich tam okolo 14 len v tom malom parčíku pri detskom ihrisku.Vysadiť ich tam toľko bola prvá chyba. Darí sa tu na juhu aj iným stromom. Som za to, že by sa najprv mali nahradiť nimi. Berk možno nie je pre lipy vhodný, ale tu v meste sa darí aj im, aj javorom, dokonca aj iným. Skúste sa presvedčiť , nakonec, vidíte z nich niektoré aj na pripojenej snímke. A čítajte prosím pozornejšie, než niekoho iného vyzvete k zamysleniu a snažíte sa tým jeho problém zhodiť zo stola pekne anonymne a akože "ekologicky"
29. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Bol zaevidovaný pod číslom 43170 a postúpený na Odbor investičný, komunálny, dopravy a životného prostredia. Po preverení skutkového stavu sa vyjadríme k problému.

Ing. Peter Ágh
prednosta MsÚ NZ
12. júl 2014

Matúš

Ľudia, to, že by sme mali chrániť stromy je to najdôležitejšie samozrejme, to bolo po prvé, po druhé je to to, že topole nie sú alergény, ak by ste namiesto kritizovania viac zisťovali, tak tie tie chumáčiky sú alergény, ale zhodou okolností iná rastlina, ktorá presne vtedy kvitne ked aj topol .. bohužial, zabudol som ako sa volá .. no je bežná, preto je všade .. nie topole ničia život alergikom ;) jedine ak svojou nebezpečnou výškou niekedy :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania