Ochodnica-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Ochodnica

V riešení

Dobrý deň, žiadam obec, aby riešila podnet, ktorý je riadne podaný už niekoľko mesiacov. Tak ako predtým niekoľkokrát, aj tentoraz na ceste k rodinnému domu bola bariéra-auto, niekoľko dní. Poriadková komisia sa nedostavila a od dnes je namiesto auta zložené drevo, o ktorého spratanie sa nikto nezaujíma. Vzniknutú situáciu nechávate “plávať” a za pochybenia obce, žiaľ, platia občania, ktorí si musia sami hľadať cesty na riešenia takýchto situácií.

16. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Obec riešila podnet viackrát – obhliadkou, vypočutím zúčastnených strán, zvolaním ústneho pojednávania a konzultáciou s advokátskou kanceláriou. Týmto vyčerpala všetky možné riešenia vášho sporu.
Vzhľadom na nezmieriteľné postoje účastníkov, pre obmedzené kompetencie obce v predmetnom spore, odporúča obrátiť sa na vyriešenie sporu súdnou cestou.
Poriadková komisia môže prejednáť len objasnené priestupky. Nemá možnosť objasňovať tento priestupok. Na objasnenie sú štátne orgány ako Polícia.

Radoslav Ďuroška, starosta obce
16. august 2022

Miroslava Vlčková

Pán starosta, vo všetkej úcte, obec riešila tento podnet vždy iba po ďalšom podnete od predkladateľky. Podnet obce, ktorý mal prísť, neprišiel-potvrdilo sa to aj tým, že ste nevedeli zaujať stanovisko pri osobnom riešení, ktoré ste iniciovali ešte minulý rok. Doteraz sa nič nezmenilo ani napriek tomu, že právne poradenstvo ste využili a malo jasné stanovisko. Chybu obce ste nevyriešili a chcete, aby jedna či druhá strana pristúpila k riešeniu na súde. Od začiatku sa ale všetci pýtame-prečo? Ak chybu urobila obec, nech ju teda aj obec rieši/vyrieši. S pozdravom Miroslava Vlčková
16. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o vyjadrenie.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.