Štúrova-preplnené kontajnery na sklo a kartón

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený

opäť preplnené kontajnery na sklo a kartón

26. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za upozornenie, informovala som OŽP.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
28. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zajtra (29. apríla) by mal byť kontajner na sklo vyvezený, kompozitné obaly (VKM) vyvezú 5. mája a kovy 6. mája. Kalendár vývozov je zverejnený na stránke mesta: https://www.pezinok.sk/?yggid=700.
Vývoz si Organizácia zodpovednosti výrobcov nastavila 1x mesačne. Petmas viac razy nádoby nevyvezie, lebo OZV vývoz navyše nezaplatí a Mesto vývoz zaplatiť nemôže - je to protizákonné.
Pravidelne posielame OZV podnety a napriek splneným štandardom poukazujeme na to, že kontajnerov je málo. V máji 2018 OZV dala do mesta 20 ks kontajnerov na kovy a 20 ks kontajnerov na VKM. Dnes ich máme po 36 ks. Aby nám pridali po tých 16 ks, museli sme neustále OZV žiadať, obchádzať a fotiť všetky kontajnery pred vývozom, a taktiež sme absolvovali osobné stretnutia so zástupcami NATUR-PACK, a.s. aj z Petmasu. Teraz sa snažíme, aby zvýšili frekvenciu vývozu, s čím však doteraz nesúhlasili. Máme sľúbené opäť prehodnotiť naplnenosť kontajnerov. Budeme pokračovať v posielaní týchto podnetov na OZV a veríme, že sa nám v budúcnosti podarí dosiahnuť želaný stav. Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania